Lifestyle

Drek

Aside Banners

Japanski “čovjek-drek” brije po Tokiju u svojem drek-odijelu i uči ljude važnosti dreka

Neki ljudi žele biti doktori. Neki žele biti inženjeri. Neki astronauti, sportaši, pjevači... A neki jednostavno žele obući kostim i biti ljudsko govno!

Piše , Objavljeno

Ako vas put kojim slučajem dovede do Tokija, budite sigurni kako doslovno svaki metar nudi nekakvu bizarnost ili čudnovatost na koje vaše konzervativno europsko oko nije naviknulo. Tako valjda ne bi trebalo biti nimalo čudno ako naletite na lika po imenu Akihiko Koseki, koji je lokalno poznatiji kao Poop Man iliti Čovjek-drek (Čovjek-govno? Čovjek-izmet? Čovjek-nečist?). U svom pripijenom žutom odijelcu i sa crvenom kapicom u obliku dreka ovaj osebujni lik hoda ulicama Tokija i educira ljude o važnosti izmeta i njegovog kvalitetnog izbacivanja.

poop 2 poop 3 poop 4

Sve je počelo prije pet godina kada je Akihiko složio mobilnu igricu Poo Pride, ali nije imao love za marketing i promidžbu, pa je počeo sam brijati po gradu i tako se reklamirati. Naravno, za to je morao postati sam svoja maskota, pa je složio odijelce koje mu je vrlo brzo pribavilo određenu dozu slave. Lokalne televizijske postaje su napravile nekoliko reportaža o njemu pa je Akihiko uskoro postao svojevrsna slavna ličnost i lik s kojim su se svi željeli fotografirati.

Iako je i dalje tu negdje bila promidžba njegove igrice, Akihiko je shvatio kako svoju novonastali utjecaj može usmjeriti na neke druge, bitnije stvari, pa je počeo educirati ljude o važnosti izmeta i njegovog izbacivanja. Tvrdi kako je izmet ključan za naše preživljavanje, ali čim ga izbacimo iz sebe, postaje nešto prljavo, vulgarno i nepoželjno. Poručuje kako i odvratne stvari imaju vrijednost, a drek je možda i najbolji simbol nečega što je nužno za život, ali u javnosti smatrano nepoželjnim. Drek zauvijek!

TAGOVIčovjek-drek drek edukacija govno izmet japan smiješno

Komentiraj