Lifestyle

Pionir nike tenisica

Aside Banners

Jedinstveni par Nike Dunk postavljen na aukciju! Priča iza para je nevjerojatna, a postotak zarade odlazi u dobrotvorne svrhe

Piše , Objavljeno

Izvor: Instagramscreenshot/@sneakerfreakermag

Izuzetno rijedak par Nike Dunkica, povezanih s utjecajnim Nikeovom zaposlenikom Sandyjem Bodeckerom, vođene dobrim ciljem, prodaju se na aukciji.

Kako ide priča, Bodecker je Dunkice prvotno poklonio bivšem direktoru Nikea Rodneyju Tallmanu 1985., a vjeruje se da su jedinstvene. Dizajnirane u paleti kestenjaste, bijele i zlatne poput USC-a, tenisice imaju otisnut datum proizvodnje iz rujna ’85., a navodno su prethodile slavnoj kolekciji „Be True To Your School“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sneaker Freaker (@sneakerfreakermag)

Nije poznato je li uzorak povezan s tom kolekcijom, koja se sastojala od Dunkica inspiriranih sveučilištima Michigan, Kentucky, Iowa, Georgetown, Villanova, Syracuse, St. John’s i UNLV. Tenisice dolaze u kutiji za uzorke s Bodeckerovim imenom ispisanim na vrhu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Justin Ronné (@jamixx08)

Sandy Bodecker se smatra osnivačem kategorije Nike Skateboarding, a untar Nikea je obnašao razne uloge. Počeo je kao tester proizvoda 1979. te se godinama penjao po korporativnoj ljestvici. Nakon duge borbe s rakom grla, Bodecker je preminuo 2018.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nice Kicks Vault (@nicekicksvault)

Kako se bliži 5. godišnjica Bodeckerove smrti, ovaj par nalazi se na aukciji na eBayu, a 50% prihoda ide izravno njegovoj Zakladi NM Bodecker, koja osigurava mentorstvo i radionice srednjoškolcima, uz pomoć profesionalnih umjetnika, pisaca, glazbenika i pedagoga.