Lifestyle

laži i obmane

Aside Banners

Još jedno smeće “istraživanje”: žene preferiraju dad bod umjesto six-packa

Piše , Objavljeno

Nemojmo se zavaravati. Imamo i mi taj “tata trbuh” od previše pizze i premalo tjelovježbe, ali nećemo skretati pogled s činjenice da je six-pack sveti gral muške fizionomije.

Za vidljiv six-pack je potrebno imati jako malo tjelesne masti, ali i izgrađene abdominalne mišiće – to je teško. Zato se i cijeni. Ali eto – svi bismo jeli puding, a da ne izgledamo kao puding. Ne ide to tako.

I onda nam se pojave ova istraživanja koja nam sugeriraju kako žene više vole muškarce s dad-bodom od onih sa six-pack trbušnjacima ili tzv. ribežom. Gle, ne osjećamo se bolje kad ovo čujemo. Ne postoji žena koja bi izabrala dad bod Thora umjesto izdefiniranog Thora.

My Post

Da, moguće je da neki muškarci svojim drugim kvalitetama nadjačaju svoj nadimak s nogometa srijedom (Škembinho), ali ako svedemo priču na striktno fizički i striktno na prvi pogled – nemojte nas lagati, samo nam je još gore.

Lijepo je prihvatiti sebe, imati pozitivniju sliku o svom tijelu i zdravije samopouzdanje, ali ne postoji muškarac koji ne bi htio zamijeniti svoj muffin top za neko pakiranje od šest komada.

Gospodin "Preskačem uske majice"

Gospodin “Preskačem uske majice”

Ovu studiju je radio poznati znanstveni institut (LOL) Planet Fitness, u pitanju bijaše jednostavna anketa i zaključak je da žene vole muškarce s nešto više trbuha. Nego, jeste li ikad čuli da ljudi na anketama često lažu jer se žele osjećati bolje u vezi sebe? Jer ne žele ispasti površni – iako je anketa anonimna? Dosta nam je ovih muljaža.

Planet Fitness kaže da se muškarci s dad-bodom osjećaju ugodnije u vlastitoj koži. Čudna marketinška strategija za kompaniju koja promovira fitness. Moguće da žele namamiti ljude u teretanu, ljude koji bi inače imali strah od vježbanja i obitavanja u prostorima koji su prekrcani fit ljudima. Bar mislimo da jesu. U svakom gymu ima bezbroj fit ljudi, ali i onih na početku svog fitness puta koji izgledaju baš kao mi. Ima i onih koji su došli vježbati triput da se osjećaju bolje i poslije teretane dogovorili pivo i pileća krilca kod Dambe doma.

Da, prihvatite svoje tijelo, ali se i pobrinite da bude zdravije. Živjeli. Mi vježbamo, odustali smo od six-packa, što bude – bude, važno da smo svaki dan korak bliže zdravlju!

TAGOVIfitness gym six pack teretana zdravlje