Lifestyle

od kuda mjeriš?

Aside Banners

Kakav je u usporedbi s drugima, što ona o njemu misli i kako ga koristiti?

Piše , Objavljeno

“Koliko mi je velik penis u usporedbi s drugim penisima” možda i nije najvažnije pitanje ljudske egzistencije, ali sasvim sigurno je pitanje koje najviše mori svakoga muškarca. Da, i one najinteligentnije od nas, bez iznimke. Bez obzira na veličinu, nikada ne znaš je li dovoljno velik, a je li joj bivši imao većeg je noćna mora koju joj nikada nećeš priznati da si imao kada si se one jedne noći probudio u panici i znoju.

Ok, šalu na stranu, ako si prerastao pubertet i imao više od dvije partnerice, vjerojatno imaš već dovoljno samopouzdanja i feedbacka da te ovo pitanje ne muči toliko jer već znaš kako „stojiš“ među penis konkurencijom.

Uostalom, istraživanja kažu kako samo 6% žena misli kako im partner ima mali penis, a 84% kaže da je jako zadovoljno veličinom svog ljubavnika. Suprotno tome, 55% muškaraca je prijavilo kako je zadovoljno s vlastitom veličinom, iako bi te podatke nekako uzeli s rezervom (puno manje).

No, bez obzira koliko nas dame uvjeravale da „je dovoljno velik“ , što točno znači „dovoljno“ uvijek muči sve nas koji smo u nekakvom prosjeku (ili želimo u njega upasti).

Koliki je to onda „prosječni penis“?

Studije koje procjenjuju prosječnu duljinu penisa u erekciji obično se razlikuju u svojim zaključcima, ali pregled 50 studija koje su uključivale 11.531 penisa otkriva kako je prosjek sve od 12 do 16 cm. Možda će vas najviše zanimati gdje se Hrvati, to jest najbliža konkurencija nalazi u cijeloj priči? Čini se da  kod nečega makar nismo ispod prosjeka, te smo sa svojih 14, 7 cm upravo zlatna sredina. „Bolji“ smo od Azijata koji u prosjeku broje 11 cm, a daleko iza dečkiju iz Afrike koji nas u šišaju za cca 4 cm.

Ako ipak vaš penis ne pripada ovom prosjeku bilo da je manji od njega ili veći, ne očajavajte. Iako po pitanju njegove veličine nitko od nas ne može puno napraviti, postoje određene seksualne poze koje donose najviše užitka tebi i partnerici, obzirom na veličinu s kojom raspolažete, bila ona ispodprosječna, prosječna ili iznadprosječna.

Mikro penis

charles-Z5ViTNhtPRs-unsplash

Mikro penisom smatra se svaki onaj penis koji kad je u stanju erekcije broji manje od 7 cm. Na sreću, mikro penis pogađa manje od 1% posto muškaraca. Ili na žalost, u slučaju da ste toliko nesretni da vam je priroda podijelila ovakve karte. Nećemo se lagati, situacija je loša, to znate i sami. Nadamo se da imate prekrasan karakter i da ste nevjerojatno humoristični!

Šala mala (gotovo jednako mala kao i tvoj penis). Oprostite, ne možemo si pomoći. Itekako smo svjesni da mikropenis nije poželjna situacija, ali nema smisla očajavati, samosažaljevati se ili odbacivati seks iz svoga života. Postoje brojne situacije unutar pojma „seks“ u kojima možete briljirati  i dovesti partnericu do vrhunca, a koje ne uključuju penetraciju. A budući da većina žena ionako ne doživljava vrhunac isključivom penetracijom, ne morate brinuti da joj uskraćujete lude orgazme koje ionako ne bi doživjela ni sa likom s prosječnim penisom.

Oralni seks je tvoj forte, usavrši ga i tvoja partnerica će biti sasvim zadovolj(e)na.

Nije mikro, ali je i dalje mali

Tvoj penis službeno ne spada u „mikro“ kategoriju, ali ni na najbolje dane, niti iz jednog kuta ne mjeri preko 10 cm. I dok to nije broj kojim ćeš se rado pohvaliti u bilo kojoj situaciji ili razgovoru (kojih je nakon 18 -e godine na tvoju sreću sve manje), to ne znači da ne možete i ti i partnerica apsolutno uživati u seksu.

Muškarcima s manjim penisom seksolozi preporučuju doggy style poziciju. Ovaj kut omogućava dublju penetraciju, a uz to imate slobodne i ruke s kojima se možete poslužiti za dodatni užitak.

„Najbolji seks u životu sam imala s jednim dečkom koji je centrimetrima gledano, imao ispodprosječan penis. Imao je nevjerojatno samopouzdanje, bio izvrstan u oralnom seksu, a i jedino s njim sam se usudila probati analni seks,“ rekla nam je jedna čitateljica u anketi (ne lažemo, fingers crossed!).

Izgleda da svoj mali penis ipak ne možete kriviti za loš seksualni ili ljubavni život jer čini se da nije toliko bitno koliko je velik, već što i kako s njime radiš.

Prosječan penis

charles-GTUwF3agcI0-unsplash

Iako u većini stvari u životu i nije neka sreća biti prosječan, čini se kako je kod veličine penisa to ipak najbolja kategorija u kojoj se možemo naći. Ajde dobro, prosječan prema gornjoj granici!

Govorimo dakle o penisima koji variraju sve od 12 do 16 cm. Ukoliko se nalazite u ovoj kategoriji u kojoj se  nalazi većina muškaraca, nemate razloga brinuti oko toga da nije dovoljno velik da zadovoljite partnericu. Iako, pitanje veličine ionako nikad nije bilo problematično radi nje već radi frendova, budimo realni. Morat ćete se pomiriti time da nemate najveći penis u ekipi i zadovoljiti činjenicom da imate sve preduvjete da zadovoljite vašu partnericu koja će vjerojatno uživati u širokom rasponu položaja bez da joj vaš penis izaziva neugodu ili bol kao u slučaju sa…

Iznadprosječno velik penis

charles-lKiW9-SxWXQ-unsplash

Gledajući statistike, kada govorimo o iznadprosječnim penisima, govorimo o svim onima koji su iznad 16 cm u slučaju ako izbacimo iz jednadžbe čitavu Afriku. No, ako ipak želimo biti fer i govoriti o svjetskom prosjeku, vaš penis će morati biti veći od 18 cm kako bi se smatrao iznadprosječno velikim.

I koliko god (možda) zavidjeli onima iz ove grupe, imati iznadprosječno velik penis i nije uvijek sjajno jer vas limitira u određenim seksualnim položajima koje nećete moći uvijek izvoditi jer će vašoj partnerici uzrokovati nelagodu ili čak i bol.

Ako je partnerica dovoljno uzbuđena i vlažna, najčešće neće imati problema ni sa većim penisima iako je preporučljivo krenuti s plitkom penetracijom za što su najbolji položaji s boka ili klasični misionarski u kojem ćete dozirati dubinu penetracije, kažu seksolozi.

Bez razmišljanja bih se odrekao centimetar ili dva svog penisa. Dugačak je 19 cm i često sam bio u situaciji da partnericu boli, gotovo uvijek prilikom malo jačeg seksa zbog čega uvijek moram biti malo oprezniji i konstantno razmišljati o tome.

Koliko god bi voljeli imati razumijevanja i prema ovom dečku, ne možemo si pomoći a da ne pomislimo…

TAGOVImikro penis penis seksualne pozicije statistika veličina penisa