Lifestyle

A1 donosi

Banner 300

Kako garantirati savršenu večer kad prvi put curu zoveš doma?

Piše , Objavljeno

Izvor: Shutterstock

Nećemo te lagati. Ne želimo te ni prestrašiti. Ali potrebna je priprema.

Svatko je došao u situaciju da prvi put dovodi curu doma. Bez obzira na status vašeg odnosa, ovo je veliki korak. Želiš ostaviti dobar dojam. Bez obzira u kakvom stanu živio, sigurno će ti biti drama. Evo što možeš napraviti da sve ide glatko. I pokušaj ne žuriti s “akcijom” – daj joj priliku da doživi tvoj prirodni habitat.

Ne poznamo te dovoljno da možemo jamčiti za tvoje umijeće razgovora, ali ovo su stvari koje možeš “promijeniti”.

1. Pospremi stan

Bilo bi super da ti je stan uvijek uredan jer to puno govori o tvojim navikama. Ali ako to nije slučaj (let’s be real – vjerojatno nije jer svi smo samo ljudi), moraš uložiti malo truda.

.

Ovo je prva stvar na svakom popisu. Nema veze živiš li u vili ili sobi veličine ormara u kojem je živio Harry Potter, moraš počistiti. Odjeću u koš za rublje, smeće iznesi, prozrači prostorije, operi sve što možeš oprati. Kupaonica mora biti bez ijedne mrljice jer sigurno će barem jednom kroz večer tvoj dejt tamo završiti. I ako nemaš koš u kupaonici, vjeruj nam – kupi jedan. Žene to cijene.

2. Pobrini se za hranu i piće

Ne želiš da bude gladna. Ako znaš kuhati, ovo ti je savršena prilika da pokažeš svoje vještine. Čak i ako ne uspije baš onako kako si planirao, cijenit će tvoj trud. Ne moraš zaraditi Michelinovu zvjezdicu, a uz tvoje kuhanje ćete imati još jednu temu za razgovor. Plus – podcijenjena prednost kuhanja: morat ćeš misliti na čitav proces pa ćeš manje razmišljati o svojoj nervozi.

.

Ako ne želiš riskirati – naruči neki dobar obrok. Provjeren ranije. Što se pića tiče, ne moraš bankrotirati i glumiti da imaš ogroman kućni bar sa svakom vrstom alkohola. Samo bez dječjeg šampanjca i bambusa.

3. Glazba je ključna

Ako si ikad gledao horor bez zvuka, znaš koliko je glazba važna za atmosferu. I ne, ne želimo reći da će ti dejt biti horor, ali ako želiš ugodno druženje bilo bi dobro da pustiš glazbu. Ako u bilo kojem trenutku razgovor umre, uvijek imaš glazbu. K tome – na svom si terenu i ti biraš što svira pa i ovo daje uvid u jedan sloj tebe. Nemoj glumiti da slušaš free jazz o kojem nemaš pojma, ali nemoj se baš ni do kraja razulariti s najvećim hitovima Britney Spears. Radijski hitovi su prihvatljivi, ali ako ti je to previše bpm-a za mirnu večer doma, možeš uvijek pustiti neki old-school Motown soul ili R&B iz devedesetih. S playlistom Romantic Soul Evening ne možeš promašiti – Sade, Alicia Keys, Leon Bridges, Aretha Franklin…

Ono što je grozno sa suvremenim metodama slušanja glazbe su reklame na svakom koraku. Dejt dobro napreduje i odjednom evo reklame koja vam probije uši i pokvari sav uložen trud. A1 Xplore Music by Deezer ti omogućava slušanje Deezera bez reklama. Flow je teško postići pa zašto ga onda prekidati?

Tri besplatna probna premium mjeseca su dovoljna za više večeri kod tebe – ako prva prođe kako treba. To je dovoljno vremena da se upoznate i vidite slažu li vam se glazbeni ukusi. I svi ostali ukusi.

4. Rasvjeta nije tu samo da čuva oči već da stvori i određeni ugođaj

Svijeće su možda previše za prvi put (osim ako je jedna mirisna, to nije previše), ali pobrini se da rasvjeta bude nešto intimnija od onog reflektora koji imaš u sobi u obliku sobne žarulje. Nekoliko stolnih i podnih svjetiljki rade čuda. Tko zna, možda joj se i učini da čitaš u slobodno vrijeme. Ako imaš pametnu rasvjetu u milijun boja koja reagira na glazbu s Deezera, možda nije baš najbolji trenutak za prvi spoj da joj pokažeš koliki si geek. To ostavi za treći.

.

5. Možeš izabrati i film za gledanje

Ako te strah da ćete se dosađivati, uvijek možeš izabrati neki film. Ne savjetujemo to jer je cilj da se upoznate te testirate kompatibilnost, ali ako baš zaškripi, film je sigurna opcija. Sve pripremi unaprijed. Da, i titlove, makar i na engleskom. Hint: nemoj Star Warse.

.

Možeš ti to!

Opusti se. Ako dolazi k tebi, to znači da se želi družiti s tobom. I zapamti da ona isto nije opuštena do kraja, ali možda uspijete pronaći zajednički put i ovo bude jedan savršen dejt.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom A1 po najvišim profesionalnim standardima.