Lifestyle

Što je tu loše?

Aside Banners

Kako napraviti reklamu za kondome bez scena seksa? Oni to ne znaju…

Piše , Objavljeno

Kondomi su jedan od onih proizvoda za koje se stvarno morate dobro namučiti da na reklami ne ispadnu previše eksplicitni. Australce za to izgleda nije previše briga…

reklama

Ako si date malo truda i prosurfate bespućima Youtubea u potrazi za zabranjenim reklamama, uglavnom će se pojavljivati tri proizvoda: alkohol, cigarete i kondomi. Ove tri grupe zajedničko imaju činjenicu da se uglavnom koriste u negativne svrhe, barem kada se pita cenzore i ostale dežurne dušebrižnike. S druge je strane prilično teško napraviti reklamu za, primjerice, Jack Daniels, a da se u barem jednoj sceni ne vidi tip ili ženska koji piju ovu popularnu žesticu. Ista je stvar i s kondomima, jer ako ne vidimo kako ga frajer navlači i upušta se u slatko, slatko vođenje ljubavi, koja je poanta?

I dok Durex i ostale tvrtke idu onim težim putem i na što suptilniji (ali nipošto gori) način pokušavaju reklamirati zašto je upravo njihov proizvod najbolji za sve one koji u skorijoj budućnosti ne žele ljuljati bebu ili pišati zeleno, tvrtka Four Seasons Condoms je za australske korisnike pripremila grafički prilično eksplicitnu, ali zabavnu reklamu, u kojoj mladić i djevojka kupuju kondome, te u trgovini na licu mjesta probavaju koja im veličina najbolje odgovara.

Four Seasons Condoms – reklama:

Naravno, lokalni su cenzori odmah zabranili prikazivanje reklame na australskim televizijama, odnosno, zatražili su od marketinške agencije da ukloni sav seksualni sadržaj. To znači da bi reklama na kraju išla otprilike ovako: mladić i djevojka ulaze u dućan, biraju kondome, odlaze na blagajnu, plaćaju, te izlaze iz dućana. Nije baš efektno, zar ne?

Na svu sreću, internet je tu da spasi stvar, a danas je ionako sve u viralnom marketingu. Pa kad ih ne mogu vrtiti na televiziji, tu je Youtube, čiji su korisnici jedva dočekali ovakvu poslasticu. Na kraju ekipa iz Four Seasons Condomsa neće morati davati pare za reklamne termine, a i uspjeli su stvoriti besplatni i pozitivni buzz. Win-win situacija!

TAGOVIaustralska televizija four seasons condoms kondomi prezervativi reklama scene seksa zabranjena reklama

Komentiraj