Lifestyle

sve je u balansu

Kako pivo utječe na tvoj seksualni život – i pozitivno i negativno

Piše , Objavljeno

Za mnoge od nas, pivo je sastavni dio života, a konzumiramo ju u najsvakodnevnijim i najrazličitijim prigodama i situacijama. Tako postoji – pivo poslije posla s kolegama, pivo poslije nogometa, pivo uz tekmu, pivo – vikend je, pivo – roštilj je, pivo – dosadno mi je, dejt – pivo… pivo…

Ubrao si poantu, gotovo pa nema prilike u kojoj istinski pivopija ne može ili neće naručiti pivo. Ako su hmelj, slad i voda i tvoji glavni prehrambeni sastojci, zasigurno si primijetio i neke promjene u svome fizičkom izgledu (ne, ne zovemo te debelim, samo su ti upaljena crijeva!).

No, jesi li ikada razmišljao, može li i kako pivo utjecati i na tvoj seksualni život?

Pozitivni učinci piva na seksualni život

00000000000

Fotografija: Shutterstock, nd3000

Ako ikada uspiješ u tome da popiješ samo jedno ili dva piva, vjerojatno si primijetio pozitivne učinke u svom ponašanju. Osjećaš se razgovorljivije, više se smiješiš i generalno si ugodnije društvo, kako sebi, tako i drugoj strani. To je ona pozitivna strana “umjerenog konzumiranja alkohola” koja često može pomoći na prvom dejtu na način da te čini manje nervoznim i opuštenijim. A samim time si više cool, stoga – veće šanse da večer završi upravo onako kako želiš da završi.

Ono što možda nisi znao je da pivo može i fizički poboljšati tvoju seksualnu izvedbu. Kako? Dr. Koushik Shaw s urološkog instituta iz Austina za AskMen je objasnila kako “Malo alkohola može opustiti muškarca dovoljno da postigne bolju erekciju.”

Pivo hidrira, jer postoji velika količina ugljikohidrata, a ljudi zadržavaju 3 do 4 g vode po gramu ugljikohidrata. To može djelovati kao blagi vazodilatator, što znači da se više krvi gura po cijelom tijelu. A kad ste seksualno uzbuđeni, znate gdje krv ide. Smatrajte to blagom Viagrom.

No, no, no…nemoj se prerano veseliti!

Negativni učinci pive na seksualni život

0000000

Fotografija: Shutterstock, Just dance

Jednako kao što 1 ili 2 pive mogu pozitivno utjecati na tvoj šarm, a i sam seksualni performans, toliko veći broj piva može pokvariti – i šarm i erekciju. Granica između zavodljivog flertanja i nespretnog frfljanja puno je tanja nego što si mislio, a nitko ne može za drugoga reći koje točno pivo čini tu razliku. No, ako si dovoljno star, vjerojatno si već i otkrio svoju magičnu brojku.

Ozbiljnije su, međutim, posljedice redovite konzumacije piva, poznate kao – pivski trbuh. Pivski trbuh nikome nije seksi, bez obzira što su ti neke žene govorile da ti napumpaju ego. Te samo mora da su te stvarno voljele.

Pivski trbuh se ne odnosi nužno na tjelesnu masnoću, već na kronično upaljena crijeva do čega dolazi zbog redovite konzumacije, kaže doktorica. A pivski trbuh može imati i ozbiljne negativne učinke na fizički performans. I Iako pivo nužno ne stvara masne naslage, otvorit će ti apetit prema onome što stvara – junk foodu.

I prije nego trepneš – van forme si bez obzira na mali nogomet četvrtkom. Ne pomogne ni to što poslije nogometa vjerojatno idete na pivo. A to je loša vijest za tvoj seksualni život.

Što raditi kako bi izbjegao negativan učinak piva tamo gdje je najvažnije?

Prvi odgovor se nameće sam po sebi – prestani piti pivo (toliko često). Svatko treba za sebe shvatiti koji je njegov čarobni pivski broj, odnosno, broj piva koji će te dovesti do opuštenosti i uživanja, ali neće i do točke nesposobnosti u kojoj se trudiš pravilno govoriti, ne možeš postići erekciju i polako izlaziš iz forme.

TAGOVIpivo seks