Lifestyle

tko bi rekao

Aside Banners

Kako se uspješni muškarci nose sa stresom – savjeti poznatih glumaca, sportaša i drugih

Piše , Objavljeno

Svakodnevni život je stresan. Od plaćanja računa, održavanja djece na životu, rokova na poslu, do njege uspješnih obiteljskih i prijateljskih odnosa, često zanemarimo sami sebe.
A tek smo obični ljudi, a ne poznate svjetske face čija je svaka radnja i postupak pod povećalom javnosti.

Kako se oni nose sa stresom otkrili su sami, i ne, ne radi se ni o kakvim skupim tretmanima i načinima koje si i mi, kao obični smrtnici, ne bi mogli priuštiti.

Brad Pitt, glumac

Kada je pod stresom, holivudska zvijezda se okreće arhitekturi.

“Arhitektura je za mene poput igre, kao dječak, igraš se s legićima i zanimaš se kako su stvari građene, poput automobila. Godinama kasnije, vraćaš se onome što te zanimalo kao dječaka. Sada ako mi nešto čime se bavim izaziva puno stresa, moj um odlazi arhitekturi. Hodam po dvorištu oko kuće i razmišljam o onome što trebam napraviti u strukturi kuće. Slično puzzlama ili križaljkama, za mene je to olakšanje.”

Princ Harry, princ

Screenshot_13

Princ Harry je tek 20 godina nakon majčine smrti i potiskivanja osjećaja, shvatio da se dobar dio negativnih stvari u životu može riješiti razgovorom.

“Moj način nošenja sa time bio je da zabijem glavu u pijesak i odbijam razmišljati o svojoj majci, jer, zašto bi to pomoglo? I onda sam odjednom vodio nekoliko razgovora, i sva ta tuga koju nikada nisam procesuirao je izašla na van i shvatio sam koliko je stvari tu s kojima se moram suočiti.”

Buzz Aldrin, astronaut

Screenshot_14

Nakon povratka s Mjeseca, poznati astronaut se osjećao pomalo izgubljeno radi nedostatka budućih planova ili ikakve ideje što bi dalje trebao raditi.

“Morao sam razmotriti svoj život. Biti trijezan bio je vjerojatno jedan od mojih najvećih izazova, ali i jedan od najzadovoljavajućih, jer mi je dao osjećaj mira i prihvaćanja
svoje situacije i života.”

Viggo Mortensen, glumac

Screenshot_16

Viggo je podijelio prava zrna mudrosti koja je čuo od trenera konja.

“Rekao mi je- da bi išao brzo, moraš ići sporo. Mislim da se to odnosi na sve u životu. Živimo kao da nema dovoljno sati u danu, ali ako učinimo svaku stvar mirno i pažljivo, učiniti ćemo je brže i uz manje stresa.”

Kavin Bacon, glumac i muzičar

Screenshot_17

Kada mu terapeut ode na odmor, Kevin se nosi sa stresom pišući pjesme.

“Uzimam iznimno osobne teme i stavljam ih u pjesme. Napisao sam novu pjesmu pod nazivom Shaking, započinje s potresima u južnoj Kaliforniji, ali je u biti metafora o anksioznosti.”

Michael B.Jordan, glumac

Screenshot_18

Ovaj mišićavi glumac se sa stresom bori u teretani.

“Obično sam pod velikim stresom kada ulazim u teretanu. Razmišljam o stvarima koje me muče u tom trenutku i koje želim ostaviti u teretani. I onda samo vježbam. Negdje usred treninga shvatim da više ni ne razmišljam o tome. A nekada, shvatim i da problemi nisu toliko veliki kakvim sam ih smatrao kada sam ulazio u teretanu. Trening može promijeniti kako reagiram na određene stvari.”

Sir Paul McCartney, muzičar

Screenshot_19

Paul McCartney sigurno zna što jer stres, posebice u godinama najveće Beatlesove slave. On rješenje u nošenju sa stresom nalazi u meditaciji.

“U trenucima ludila, meditacija mi je pomogla da pronađem trenutke spokojstva – i volio bih misliti kako će pomoći mladim ljudima u pronalaženju mirnog utočišta u ne tako tihom svijetu … To je cjeloživotni dar, nešto čemu se možete okrenuti u bilo koje vrijeme … Mislim da je to sjajna stvar. “

Laurence Fishburne, glumac

Screenshot_20

Laurence od stresa bježi ni manje ni više nego motorom.

“Kad si na motoru, ne možeš razmišljati o previše toga osim biti u sadašnjosti, a iz toga proizlazi sloboda.”

Možda su problemi i situacije koje uzrokuju stres bogatima i slavnima puno drugačiji od naših, no s njima se nose na vrlo slične načine. Meditacijom, razgovorom, sportom ili pisanjem. Izgleda da “i bogati plaču”, upravo onako kao i mi. U malo ljepšim kućama.

TAGOVIpoznati i slavni savjeti stres

Komentiraj