Lifestyle

Samo za odlikaše!

Aside Banners

Kinezi stimuliraju svoje klince da postanu bogati i uspješni turama po luksuznim vilama

Piše , Objavljeno

I dok većina roditelja vikendom fura svoje klince u park, na igralište ili u nekakav muzej, Kinezi svoje najmlađe vode u obilazak luksuznih vila.

kina 1Konkurencija u Kini je neumoljiva, što nimalo ne čudi s obzirom da Kineza ima preko milijardu. Zato je iznimno važno zgrabiti svaku priliku za malo prednosti pred ostalima, bilo da se radi o gotovo zatvorskom sistemu školovanja ili vikend-turama po luksuznim vilama. Upravo je to najnoviji hit među kineskim roditeljima, koji svoje klince više ne vode u park, na igralište ili u zoološki vrt, već u razna odmorišta s nekretninama vrijednima nekoliko milijuna dolara. Krajnji je cilj pokazati im koliko život može biti lijep kada si bogat i uspješan te im na ovakav način približiti važnost kvalitetnog školovanja.

kina 2 kina 3

Trenutno je najpopularnija izletnička tura ona u Heming Island Resort and Spa u Qingyaunu, koja subotom i nedjeljom u svom programu isprati oko 50-ak obitelji. Njih se provodi kroz vile, odmarališta i garaže prepune skupocjenih automobila, a djeca se indoktriniraju da moraju ganjati uspjeh kako bi bila bogata i mogla si priuštiti sva ta čuda. Naravno, mnogi su se digli na noge zbog ovakvih odgojno-edukativnih metoda, ali Kinezi k’o Kinezi… uopće ih nije briga! Nažalost, moramo se složiti kako u ovom slučaju vjerojatno imaju pravo: uspjeh većinom znači bogatstvo, a luksuz si je nemoguće priuštiti bez brda para…

TAGOVIbogatstvo djeca kina kinezi luksuz luksuzne vile škola

Komentiraj