Klopa & Cuga

udri, deda!

Aside Banners

Ako je vjerovati ovom gospodinu – doživjeti stotu možete doživjeti uz pomoć viskija

Piše , Objavljeno

Već stoljećima slušamo različite recepte kako doživjeti stoljetnu starost, i ne, ne uključuje ih puno daždevnjakove trepavice ili krokodilsku suzu.

Neki prednost daju kretanju, zdravoj prehrani baziranoj na biljkama, dovoljno dugačkom i kvalitetnom snu – dok neke legende kao što je 105-godišnji Jack Reynolds ističu da na svom dugom životu mogu zahvaliti viskiju. Da, da… Viskiju, onoj finoj smeđoj tekućini koju su nativni Amerikanci zvali vatrena voda.

Možda ovo nije primjenjivo na svako biće na planetu, ali Jackie voli popiti. I to svaki dan, već ima svoj uhodani ritual (uz pomoć hodalice, doduše).

Stavlja viski svako jutro u čaj, a uzima i dupli Grouse s limunadom svake večeri prije spavanja. Tako je izjavila njegova 57-godišnja kći Jayne. Čisto da odradimo matematiku za vas – Jayne se rodila kada je Jack Reynolds bio mladić od 48 godina.

Jayne je čak i izjavila za Metro kako bi im Jack odmah davao čašicu viskija čak i na najmanji znak prehlade. Da nam je samo znati otkad Jayne i ostatak obitelji cugaju. Pa mi bi za besplatan viski kašljali čitavo vrijeme.

Reynolds je cool starac, a ujedno i najstarija osoba ikad koja je odradila Ice Bucket Challenge. Koristi svoje stare dane kako bi se vozio (i preživio) vlak smrti, nedavno se i prvi put tetovirao, a očito je da ga ništa ne može zaustaviti.

Također – Jack Reynolds voli sve svoje rutine, pa tako i ima samo tri obroka dnevno. U 8, 12 i 16 sati. Svaki dan. Možda ne moramo jesti čitavo vrijeme dok ne zaspemo, ha? No mogli bi poneki zalogaj zaliti viskijem.

TAGOVIdug život starost viski zdravlje

Komentiraj