Klopa & Cuga

pizza je život

Aside Banners

Ako naručuješ pizzu, zamoli da ju NE narežu – a evo i zašto!

Piše , Objavljeno

Nema više posjeta prekrasnim pizzerijama koje su sve gotovo identične i rijetko koja radi nešto posebno sa svojim pizzama, a da to ne naplati kao suho zlato. Sjećamo se tih dana kada smo jeli vani i trošili novce na hranu kao pijani i high milijunaši.

Sada je više manje ista stvar, samo što hrana dolazi nama. Sva sreća na svim online servisima, telefonskim naručivanjima i dostavnim službama. Čak sad znamo reći svoju adresu i na kojem katu živimo bez da unaprijed zapišemo na papir što ćemo reći kada se u pizzeriji jave na telefon.

Naslov govori sve. Zašto NE želiš da ti razrežu pizzu?

Evo zašto.

Vrlo je jednostavno. Pizzu ubace peći, brzo je izvuku, razrežu je, vruću ju ubace kutiju dok emitira fine mirise i pare te je šalju do tebe. Trebaš izbaciti ovaj korak gdje je razrežu.

Pizza je u tom trenutku još uvijek vruća, sir i ostali sokovi se još nisu stigli sjediniti i sva ta tekućina će curiti između kriški i natopiti ti tijesto. Ne treba ti to u životu. Ionako ti nikad ne razrežu sve kako treba i moraš ti dodatno rezati.

Naruči pizzu i zamoli da je NE narežu. Možda će im biti čudno, ali ti ćeš biti sretnija osoba kad ti pizza stigne.

Ako želiš otići korak dalje – uključi pećnicu na nekih 100 stupnjeva, kad ti pizza stigne, ubaci ju u pećnicu da se korica još samo malo zapeče i postane hrskava. Svaka pizza je od ovoga bolja, čak i ona kvartovska za tridesetak kuna.

Uživaj u boljem životu, ne trebaš nam posebno zahvaljivati.

TAGOVIdostava pizza