Klopa & Cuga

in vino karitas ili tako nešto

Aside Banners

Britancima nije dovoljan Top Gear, sad su napravili i Top Gear za ljubitelje vina

Piše , Objavljeno

Kažu da voda znači život, a Isus je pretvorio vodu u vino… Što to onda govori o vinu? Saznat ćemo u novoj britanskoj TV emisiji.

Screenshot_30

Zašto usporedbe s Top Gearom? Dva (relativno) poznata glumca će putovati svijetom i kušati vina, zbijati šale u suvremenom okruženju izvan CGI televizijskih studija.

Glumci Matthew Goode i Matthew Rhys će snimati The Wine Show, emisiju posvećenu… jasno je čemu je emisija posvećena već iz prekreativnog naslova. Matthew Rhysa znamo iz odlične serije The Americans o sovjetskim sleeper agentima u Americi tijekom Hladnog rata, a Matthew Goode je poznat svijetu po Downton Abbeyu – ali nama nije.

Autori emisije su obećali kako neće biti samo zabavna već da će biti i informativna. Imat ćemo priliku naučiti o povijesti koja se krije iza poznatih i priznatih vinarija, ali i o bogatoj kulturi samog vina.

Ono što je Top Gear činilo posebnim tijekom vladavine Jeremya Clarksona je hrabrost da se popljuje svaki automobil s kojim nešto nije u redu – makar to bio i dizajn “štop-svjetla”. Bojimo se da ovdje ekipa neće biti brutalna kao (sad već bivši) Top Gearovci. U The Wine Showu će ova dva glumca putovati svijetom, jesti ukusnu hranu i ispijati samo najskuplja vina te učiti od ekipe vinskih eksperata. Lako tako!

E pa mi smo najgori, želimo vidjeti malo negativnosti i grimasa nakon ispijanja čaše grozne graševine. Ako dođu u Hrvatsku, ne treba im dati nagrađivana vina već bi mogli malo začiniti stvari s pokojim Venusom ili Ribarom, a i bambus sa Standard Colom bi se trebao naći na pilovniku.

Stari barba bi ih naučio nešto više o ljepotama života

Stari barba bi ih naučio nešto više o ljepotama života

Prva sezona će imati 13 jednosatnih epizoda, a ako ova dva glumca mogu postati poznavatelji vina, sigurno ćemo i mi izvući nešto korisno iz čitavog iskustva. Tko zna, možda se i zaljubimo u The Wine Show pa nam jedna sezona bude malo.

TAGOVItop gear tv vino

Komentiraj