Klopa & Cuga

Brlja

Aside Banners

Coca-Cola od sada i u alkoholnom izdanju po prvi puta u 132 godine

Piše , Objavljeno

Napokon smo dočekali da se Coca-Cola odvaži i izbaci specijalno izdanje, ono alkoholno! Od sada zaboravite kupovinu jeftinog vina (nisam htio reći Ribara jer Ribar više nije jeftin), loših kopija Jegera i ostalih alkoholnih napitaka koje ste miksali s Colom. Uštedite i kupite dvoguzu Cole, popijete to i spremni ste za rokanje. Uostalom, svima možete slagati da je unutra bio miks Cole i vina, ili Cole i viskija jer vjerujem da će vas biti sramota reći da imate 2 promila i to samo od ‘soka’. No neka, bitno je da se i to događa, i to nakon 132 godine tradicije da ostane samo na gaziranom piću. Zanimljiva činjenica – Coca-Cola je najpoznatije piće na svijetu i druga je najpoznatija riječ na svijetu, odmah nakon riječi ‘OK’. Treća najpoznatija riječ je ‘Idesh’.

fotka 01

Piće će prvo biti testirano na japanskom tržištu. Naravno, sve čudne i zanimljive stvari kreću iz Japana, pa tako i ovaj alkoholni sok. Kompanija pokušava iskoristiti rastuću popularnost osvježavajućeg pića u limenci Chu-Hi dodavanjem lokalnog alkoholnog pića shochu. Chu-Hi je piće koje je popularno među ženskom populacijom i služi kao alternativa pivu. Ono čega se najviše bojimo je da će piće ostati samo na japanskom tržištu, odnosno da se neće širiti dalje. No ako im uspije možda bude tih pijanih noći od Coca-Cole. Novi proizvod će imati između 3 i 8 posto alkohola. Što je solidno, očekivali smo i manje. Dovoljno je popiti par limenki da nam bude ugodno i da se ohrabrimo prići toj fatalnoj ženi u polumračnom prepunom klubu. Vi na sedmoj Coli, nudite i njoj isto, no ona ne pije gazirano. Gledate ju čudno, srknete guc ili dva, okrenete se i odjurite nazad do svoje razbijene ekipe.

Moramo podsjetiti na neke zaboravljene kombinacije Coca-Cola proizvoda koje su bili jednodnevni hitovi. Za neke kombinacije koje su bile toliko loše ne želimo ni pisati. Ove su nam čak bile i zanimljive. Nadamo se samo da Coca-Cola alkoholna verzija ostaje malo duže i postaje jača s vremenom.

Jedna od navedenih loših kombinacija je Coca-Cola BlaK. Proizvod koji je trebao biti sok i kava u jednom, dovoljno jako da vas drži budnim. Kofein udara na najjače. No ubrzo je propalo, ne znam je li zbog imena ili okusa. Kladim se na oboje.

fotka 02

Ne smijemo zaboravite na onu dječju kombinaciju, Cola + Fanta, pa dobijete brlju na rođendanu Martine iz 3a razreda. E pa za ovaj hrabri pothvat imate i Coca-Cola Orange, nešto što bi vam trebalo izbiti iz ruke svaki puta kada krenete to piti.

fotka 03

Za sve ljubitelje čajeva koji potajno piju Colu jedno vrijeme je bila i Coca-Cola Green Tea. Navlakuša s okusom čaja koja vas deblja. Neka hvala, ili pijem čaj ili pijem Colu. Navodno je sadržavala samo zdrave sastojke. Vjerojatno zato i nije uspjela na tržištu.

fotka 04

Još jedna zanimljiva činjenica. Kompanija Coca-Cola je postala svjesnija činjenice da mladi zadnjih nekoliko generacija žive zdraviji život. Valjda od previše joge i fitnesa na Instagramu. Pa je tako kompanija počela ulagati veliku lovu u proizvodnju vode i čajeva. Zanimljivo da je počela i s alkoholom. Također nešto što mladi već generacijama vole.

TAGOVIalkohol Coca Cola japan

Komentiraj