Klopa & Cuga

Aside Banners

Čovjek se u korizmi odrekao svega osim pive i izgubio 11 kilograma

Piše , Objavljeno

Hall, direktor prodaje u Fifty West Brewing, rekao je za Cincinnati.com da se većinu svog života bori sa svojim prehrambenim navikama. Pokušao je keto. Pokušao je povremeno postiti. A sada je krenuo na 40-dnevno putovanje, slijedeći korake mudrih redovnika iz 17. stoljeća.

Ljudi se u korizmi odriču različitih stvari, među kojima je često upravo alkohol. Hall, s druge strane, se odriče svega osim alkohola, to jest pive- u svrhu mršavljenja.

Hall je obećao da će se 40 dana suzdržati od čvrste hrane, a jedina mu je prehrana čovjekov najbolji prijatelj (žao nam je ljubitelji pasa), pivo. Baš kao što su to redovnici radili u 17. stoljeću, ja ću učiniti isto“, rekao je novinama. 

Do sada, prema njegovoj osobnoj Facebook stranici, stanovnik Pleasant Ridgea je na 21 danu svog posta. Hall je već uspio izgubiti 11 kilograma, što je poprilično impresivan rezultat za sve ljubitelje piva koji žele izgubiti koju kilu.

Je li, zapravo, “samo piva dijeta” mudra ideja?

Kako se ispostavilo, Hall je primio potvrdu od svog liječnika da može nastaviti sa svojim planom te uzima multivitamin za ravnotežu. Bez obzira na dopuštenje doktora, kao i kod svih dijeta, tako je Hallu i u ovoj varanje više puta palo na pamet.

“Drugi i treći dan bili su prilično teški”, rekao je novinama. Htio sam navaliti na neki Taco Bell nakon nekoliko piva jer to je ono što inače radimo.” Hall je nekako uspio odoljeti iskušenju, međutim, s vremena na vrijeme se odmori od svoje pive – tako da pije gaziranu vodu, crnu kavu i druge niskokalorične tekućine.

Hall i njegovo korizmeno putovanje privukli su malu skupinu fanova na društvenim medijima. Jedna žena, gospođa LaFlamme, ponudila je Hallu riječi ohrabrenja nakon posljednjeg vaganja. “Tako je! Hej, pivo je čovječanstvo izvelo iz mračnog doba (najsigurnije, najčišće piće za piće!).”

Cjelokupna ideja može izgledati bizarnom u suvremenom kontekstu, ali postoji povijesni presedan za ovakvo korizmeno ponašanje. Prema Katoličkoj novinskoj agenciji, Paulaner redovnici iz 17. stoljeća, koji su se 40 dana morali suzdržavati od čvrste hrane, pripremili su “neobično jaku tekućinu” prije korizme. Katolički redovnici stvorili su vrstu piva pod nazivom “Salvator”, što znači “pivo Svetog oca”. Pivovara Paulaner još uvijek radi i danas služi alkoholna pića u 70 različitih zemalja svijeta.

TAGOVIdijeta korizma pivo svećenici

Komentiraj