Klopa & Cuga

Aside Banners

Došlo je vrijeme za najbolju juhu svih juha, zadivi nevjernike svojim kulinarskim sposobnostima

Piše , Objavljeno

Kuhamo. Samo brzo i učinkovito i ful foolproof. A ova jesenska juha je upravo to!

Jesen je vrijeme kada se internet počinje sprdati s bundevama i raznoraznim pumpkin spice napitcima i slasticama, ali gle – ovo je vrijeme za najbolju juhu svih juha. Da, to ti govorimo mi koji nismo baš u kuhinji neke ogromne njuške, ali vrijeme je da fleksamo s ovom juhom kad trebamo ekstra bodove kod cimera, roditelja (ako su ti cimeri roditelji, to je isto okej), cura ili prijatelja.

Od ove juhe ne ide jednostavnije.

butternut squash bundeva tikva

Disclaimer: nemoj skrolati dok kuhaš, nemoj otići pogledati samo pet minuta zadnjeg PewDiePie videa, nemoj skoknuti do trgovine samo po nešto.

1. Nareži pola luka na kockice, trakice, srca, kako god želiš.

2. Nareži pola bundeve (butternut nam je najjača za juhe) na kockice. Mi ju ogulimo tako da ju samo narežemo na nekoliko “krugova” i onda gulimo koru kao jabuku. Sigurno postoje neki bolji načini. We don’t care.

3. U lonac stavi malo ulja i izdinstaj luk dok ne omekša i promijeni boju, nemoj da zagori. 5 minuta će biti dosta.

4. Ubaci i bundevu. Promiješaj tu i tamo da bude u direktnom kontaku s vrućom površinom lonca.

5. Nalij 700 ml vruće vode (možeš i hladne, ali ćeš onda duže čekati).

6. U vruću vodu ubaci povrtnu kocku. “Pravi kuhari” će ti reći da to trebaš odraditi sa strane s posebnom vodom, nama nije cilj komplicirati pa bacimo sve u jedan lonac. Uostalom – da ste pravi kuhari, imali bi vlastiti povrtni temeljac, a ne neke tamo kocke.

7. Dodaj soli i papra. Profesionalna mjera kaže dva prstohvata soli i triput zatresi paprenku u lonac (sestra od soljenke).

8. Kuhaj dok bundeva ne postane meka. Ako i raskuhaš nije kraj svijeta, ali neće biti toliko lijepa boja kad je just right.

9. Ostavi da se malo ohladi. Ubaci u blender ili prođi štapnim mikserom da bude kremasto.

10. Naspi 100 ml vrhnja za kuhanje (ili kokosovog mlijeka) i ponovno dovedi do vrenja. Tko je vidio jesti hladnu juhu trijezan?

11. Serviraj. Možeš ubaciti sjemenke bundeve (oguljene naravno) ili malo bučinog ulja iz fore. Nikom nije pretjerano stalo. Svi su već gladni koliko dugo čekaju da završiš sa svojim akcijama po kuhinji.

12. Dobar tek.

Osjećamo se kao influencerica.

TAGOVIhrana idesh kuha jelo kuhanje kuhinja