Klopa & Cuga

Aside Banners

Jedan jedini Arnold tvrdi da ne moraš jesti meso da bi bio pravi muškarac

Piše , Objavljeno

Arnold Schwarzenegger je legenda. Bez obzira što misliš o njegovoj recentnijoj filmografiji, iz Austrije je uspio postati globalna ikona u svijetu bodybuildinga, akcijskih filmova, a zatim i politike. U novijoj povijesti se Arnold odlučio okušati i u aktivizmu gdje koristi svoj desetljećima stjecan utjecaj (zapetljao nam se jezik i samima, znamo sve) kako bi progovorio o problemima koji tlače čovječanstvo.

Arnie je u novom dokumentarcu nazvanom The Game Changers, dokumentarcu koji je i službeno izabran na Sundance festival, a izvršni producenti su Arnie, James Cameron, Jackie Chan, a još su za malo ekstra publiciteta naveli među producente i zvijezde kao što su Novak Đoković, Chris Paul i Lewis Hamilton. Ako pratite živote sportaša, moći ćete zaključiti da su u pitanju sportaši koji su smanjili unos mesa u svoj organizam ili potpuno prestali s konzumacijom. Arnie i ekipa su odlučili razapeti toksične poruke koje ciljaju muškarce – ponajviše onu da nisu pravi muškarci ako ne jedu tone mesa.

“Prikazuju vam reklame, burgere, George Foremana s roštiljem i nevjerojatnim sendvičem – ovo je odličan marketing za mesnu industriju koja prodaje ideju da pravi muškarci jedu mesu. Ali morate razumjeti, to je marketing, nije bazirano na stvarnosti.”

Arnie je posljednjih nekoliko godina smanjio unos mesa za 80 posto, a danas govori o onom čemu se nekoć protivio. U njegovoj enciklopediji modernog bodybuildinga je zagovarao da muškarci moraju jesti tone pilećih prsa, ali očito nikad nije kasno za promijeniti mišljenje. I vjerovanje.

Redatelj filma je Louie Psihoyos, osvajač Oscara za odličan dokumentarac The Cove. Cilj ovog filma je zaustaviti nutricionističke mitove vezane o prehrani baziranoj na biljkama.

Ako pogledate trailer bit će vam jasno što vas čeka.

.

Iskreno, zanima nas ovaj dokumentarac, nadamo se da neće biti previše preachy te da ćemo dobiti sve činjenice koje su nam potrebne da donesemo informirane odluke o našim životima u našim životima.

Film u američka kina stiže u rujnu, ali khm khm već je prikazan na Sundanceu i možete ga pronaći tamo gdje inače nalazite filmove khm.

TAGOVIbodybuilding fitness prehrana veganstvo vegetarijanstvo zdravlje