Klopa & Cuga

vrući pasi

Aside Banners

Najveći kompetitivni jedač svih vremena – pojeo 72 hot doga i još uvijek je živ

Piše , Objavljeno

Deseti put u svojoj karijeri profesionalnog jedača, Joey Chestnut je osvoji Nathan’s Hot Dog natjecanje. To je godišnja tradicija koja se održava svakog 4. srpnja i obilježava sve ono po čemu su Amerikanci poznati – natjecateljska priroda u gotovo svemu te previše fast fooda.

Joey je pojeo 72 hot doga (U DESET MINUTA!) i time je srušio zadnji rekord od 70 “vrućih pasa”. Naravno – i tih sedamdeset je pojeo upravo Joey prije dvije godine.

Ako vas zanima nutritivna vrijednost 72 hot doga (s pecivima, naravno), u pitanju je:

20160 kalorija, 1296 grama masti, 56160 miligrama soli i 720 grama proteina.

Na drugom mjestu je završio Matt Stonie, čiji rad pratimo na Youtubeu. Joey je pobijedio Stonieja i na Svjetskom prvenstvu u jedenju sladolednih sendviča koje je održano u San Diegu prošlog mjeseca. Zna se tko je najjači na svijetu!

Koliko pobjednik odnese kući? 10 tisuća dolara ide u džep pobjednika, ali nitko ne priča o besplatnim hot dogovima koje su imali priliku pojesti na natjecanju. Mi bismo se prijavili samo da džabe nešto pojedemo. Stali bi nakon 5. Ovi ni ne uživaju, samo trpaju i piju vodu da lakše prođe. Nekako sumnjamo da žvaču svaki zalogaj 30 puta.

TAGOVIhot dog hrana natjecanje

Komentiraj