Klopa & Cuga

i'm lovin' it

Aside Banners

Naravno da smo prvi dan isprobali McDostavu- sve što trebate znati

Piše , Objavljeno

Glavna vijest dana jučer nisu bili predsjednički kandidati, unutarnja ni vanjska politika ili proklete vrućine, već činjenica da je McDonald’s uveo uslugu dostave u Hrvatsku- točnije Zagreb.

Donosimo vam sve detalje toga što, gdje i kako naručiti i očekivati. U pitanje “zašto” nećemo ulaziti.

McDonald’s ima dostavu!

Kao i svakoga dana u redakciji, tako su i jučer oko pola 10 krenuli razgovori o tome od kuda danas naručujemo ručak. Svaki portal je pisao o tome kako McDonald’s uvodi dostavu 3. srpnja u 11:00 sati iz restorana Pothodnik. Nećemo glumiti da smo puno razmišljali o nekim drugim alternativama jer su svi u uredu već znali koji Mc Menu žele, jedino pitanje je bilo: naručiti krumpiriće ili ne? Svi znamo da je pomfri iz Meka najbolji na svijetu ako ga konzumiraš u prvih pet minuta nakon što izađe iz friteze. Sve nakon toga gotovo pa nije jestivo. No, za potrebe objektivne recenzije, odlučili smo naručiti sve ono što bi naručili i u restoranu.

Prvi pokušaj: neuspješan

Oko 10:45 smo instalirali aplikaciju Glovo putem koje se mogu vršiti narudžbe. Aplikacija nam je pokazala sivu ikonicu McDonald’sa koja “spava”, no mi smo se nadali da to samo znači da se dostava još nije krenula vršiti te smo odlučili pričekati 11 sati. U 11:00 su sve naše nade pale u vodu. Ikonica je i dalje bila siva. Naime, dostava ne pokriva kvart gdje se nalazi naš ured, točnije Trešnjevku.

65700381_470551170179614_7910536152354914304_n

S kojih lokacija se može naručiti dostava?

Jedna od glavnih karakteristika najvećeg lanca brze prehrane je ta da hranu dobijete – brzo. U restoranu imaju politiku da na narudžbu gost ne smije čekati duže od 5 minuta, a kod dostave čekanje ne bi trebalo premašiti 20ak minuta.

Jedini restoran koji za sada radi dostavu je Pothodnik na kolodvoru što znači da trenutno naručiti mogu samo oni iz užeg ili šireg centra grada, točnije svi oni koji se nalaze unutar 10-ak minuta od restorana. Najbolji način da saznate vrši li se dostava na vašoj lokaciji je da jednostavno uđete u aplikaciju i pogledate da li vam vaša ikonica Mc’Donaldsa “spava” ili je budna.

Pokušaj broj dva: uspjeh!

U jednu ruku razočarani time što nam dostava nije uspjela, u drugu smo osjetili i određeno olakšanje. Makar za sada, dok dostava ne krene i s druge dvije lokacije, Vrapča i Kvaternikovog trga, kada će se McDonald’s paketi voziti u veći dio Zagreba.

No, budući da ozbiljno shvaća svoj posao, autorica teksta radi i prekovremeno te je u svrhu pisanja ovog članka odlučila s dostavom pokušati još jednom, ovoga puta sa svoje adrese koja se nalazi nešto bliže restoranu.

S druge lokacije ikonica više nije bila siva i jednim klikom otvorila mi se ponuda McDonald’sa u njegovom punom sjaju.

66269428_502598340280395_2318517818481442816_n

Dobro, nije baš u punom sjaju. Što se tiče deserta, mogu se naručiti samo shakeovi, donuti, pite i musli. Iz očitih razloga, nećete moći naručiti vaš najdraži sladoled. Što se tiče ostaloga- sve je tu.

Nakon što smo proučili svaku kategoriju, cimer i ja se odlučimo na klasični Big Mac Menu i jedan Double Cheese Menu. Odlučili smo uzeti i 2 muslija iz kategorije deserta, da si uzmemo sutra na posao. Ukupan iznos narudžbe: 96 kn. Dostava je za prvi puta bila besplatna tako da ne znamo koliko će inače koštati, no ovisiti će o vašoj udaljenosti.

Čim sam kliknula “naruči” i odabrala način plaćanja (može i gotovina i kartica), dobila sam sve moguće podatke o samoj narudžbi- od toga u kojoj je fazi, za koliko minuta dolazi na adresu, te ime i ocjena dostavljača, kao i mapa preko koje možemo pratiti njegovo kretanje.

66234586_2060765327552434_5472842745280200704_n

ukupni Dojmovi

Jednostavnost korištenja aplikacije: ***** (5 zvjezdica)

Glovo aplikacija je fantastično jednostavna, simpatična i user friendly.

Brzina dostave: ***** (5 zvjezdica)

Hrana je na adresu stigla za točno 15 minuta čime smo zbilja bili impresionirani.

Kvaliteta hrane: **** (4 zvjezdice)

Na žalost, krumpirići su, kao što je i bilo za očekivati, izgubili onu svoju prepoznatljivu hrskavost te su bili pomalo gumenasti, no i dalje su bili topli. Burgeri su bili jednaki kao da ste ih jeli u restoranu, a piće je bilo hladno.

Sve u svemu, ukupnom iskustvu naručivanju dostave iz McDonald’sa dali bi ocjenu 5. Najveći nedostatak su krumpirići čija kvaliteta, na žalost, nije ista kao kada ih dobijete u restoranu. No opet, dovoljno su ok da ih ipak naručite jer “što je burger bez pomfrija”?

 

 

 

 

TAGOVIbrza hrana dostava McDonalds