Klopa & Cuga

recept za sreću

Banner 300

Ne postoji bolje vrijeme za ljubitelje piva u Zagrebu – toliko vrhunskih pubova, toliko malo vremena!

Piše , Objavljeno

Bez obzira jesi li pivski poznavatelj koji bi rasturio kategoriju “piva” na Jeopardyju!, snob koji voli imati dobar brk i glumiti da poznaješ sva moguća piva ili samo osoba koja voli piti dobra pića i dobro se zabaviti – broj mjesta na kojima možeš popiti pristojno pivo je eksplodirao.

Ali ne samo da možeš popiti pristojno pivo – možeš uživati i u posebnoj atmosferi, a tu i tamo čak i negdje nešto dobro zameziti. Pubovi poprilično prednjače u pružanju posebnog pivskog doživljaja (pretjerali smo s aliteracijom, reci tu rečenicu triput brzo) – kako s ponudom piva, tako i s dekorom interijera te ostalim sadržajima.

I ne, pub nije mjesto na koje je vlasnik bacio kantu zelene boje, okačio šal od Milwalla i uz neko od najpoznatijih hrvatskih industrijskih piva uveo i jedno strano te jednu krafticu.

beer-349876_640

Pub je atmosfera, pub je apsolutni doživljaj koji ujedno i promiče kulturu ispijanja piva.
A ako je pub dobar – nudit će nešto drukčije od konkurencije. U samom vrhu ponude, pubovi se uglavnom razlikuju, makar i po sitnim, ali krucijalnim detaljima.

Ponuda točenih i flaširanih piva, akcije, način točenja piva, educiranost zaposlenika te sposobnost prenošenja znanja posjetiteljima, uređenje pa čak i odaje za olakšavanje organizma od unesene tekućine – sve to čini pub.

Glavni grad Hrvatske (Zagreb – za one manje obrazovane ili one u trećem danu aftera) nudi štošta na pivskoj sceni, a između ostaloga i vrhunske pubove. Mi ćemo ih posjetiti, popričati s ljudima, čak ćemo take one for the team te popiti bar jedno pivo na svakom mjestu. Neke smo već obišli, ali ne želimo da tu priča (a ni točenje) stane. Predstavit ćemo vam neke pubove, možda se i vi iznenadite kao što smo i mi.

Ali trebamo vašu pomoć. Kako nam možete pomoći? Treba nam vrlo jednostavan odgovor na pitanje:

Koji vam je najdraži zagrebački pub?

I bonus – što moramo popiti kad smo već tamo?

S pivskim avanturama krećemo što prije.

Nabacite komentar i riješite nas dvojbi, žedni smo!

TAGOVIcraft pivo pivo pub zagreb

Komentiraj