Klopa & Cuga

skupo!

Aside Banners

Nećeš nikada dobiti priliku kušati ovo vino koje je provelo 400 dana u svemiru

Piše , Objavljeno

Izvor: Christies

Aukcijska kuća Christie’s je na aukciju stavila vino. Ne bilo kakvo vino, Petrus 2000 koje je provelo 14 mjeseci orbitirajući u svemiru kao dio privatno financiranog istraživanja vezanog za hranu i poljoprivredu.

Očekuje se postignuta cijena od milijun dolara. Iako je vino stavljeno na aukciju još prije ljeta, nismo pronašli podatak je li prodana za predviđenu cijenu od čak milijun dolara. Boca ovog vina je iznimno rijetka, a dolazi u nevjerojatnom sanduku, zajedno s čepom izrađenim od meteorita koji je pao na Zemlju, a u paketu stiže i boca Petrusa 2000 koja nije sazrijevala u svemiru. Čisto za usporedbu.

Christies
Galerija

Fotografije su preuzete sa stranice aukcijske kuće Christie’s.

Ova boca na aukciji je jedna od 12 boca koje je Space Cargo Unlimited poslao na Međunarodnu svemirsku postaju u studenom 2019. godine. Boca je proputavala gotovo tristo milijuna kilometara u bestežinskom stanju. Zamisli da se možeš pohvaliti ekipi da si pio ovakvo vino. Sumnjamo da bi vrhunski poznavatelji vina uopće ispljunuli ovu jedinstvenu tekućinu.

Nadamo se da će sretni kupac ovo vino otvoriti i podijeliti s bližnjima, tužno je da ovakvo postignuće ostane zatočeno u boci.

Nećeš nikada dobiti priliku kušati ovo vino koje je provelo 400 dana u svemiru