Klopa & Cuga

stvarno - zašto?

Aside Banners

Netko je izmislio prozirnu kavu – ali zašto?

Piše , Objavljeno

Volite kavu? Nema sumnje da ste onda barem nekoliko puta, zahvaljujući njezinoj divnoj nijansi smeđe, uništili najdražu košulju ili knjigu, kutnu garnituru ili tepih… Kava dolazi u tisuću oblika i okusa, iz različitih dijelova svijeta, ali upravo nijansa smeđe je njezina konstanta koja ujedinjuje sve kavopije.
Čak ostavlja i tragove na zubima iako to ne primjećujemo toliko, a i kada primijetimo – nema šanse da se ostavljamo kave.

Braća Nagy žive u Londonu, priča o njihovoj “novoj kavi” se zakotrljala i sada proizvode ovaj prozirni napitak na bazi kave. Recept je vrlo jednostavan – visokokvalitetna zrna Arabice se stave u čistu vodu.

Ali zašto?

Jedan od braće Nagy, David, je izjavio kako pije kavu u velikim količinama te da ima problema sa mrljama na zubima zahvaljujući svom omiljenom napitku. Kako nije bilo ništa na tržištu za ovakav problem, odlučili su napraviti svoj recept. CLR CFF je moguće kupiti u određenim trgovinama kao što su Whole Foods, a mogu se i naručiti na službenoj stranici.

Braća su testirala posebnu metodu ekstrakcije napitka iz zrna kave, ne znamo kakav okus ovo čudo ima, dolazi u boci i sadržava kofeina gotovo jednako kao i “prava” šalica kave. Nadamo se da je taj kofein tamo prirodno, da nije ubačen kemijskim procesom.

Mi ćemo se i dalje držati stare, vruće šalice smeđe kave nastale iz ljubavi između vruće vode ugrijane na 92 stupnja, friško izmljevene kave iz Gvatemale i tiskanja ovog spoja iz Aeropressa, najboljeg i najjednostavnijeg uređaja za pripremu te savršene šalice. Da, predetaljno, da, znamo da smo hipsteri, ali očito nismo toliki hipsteri da pijemo prozirnu kavu.

Ali kao izgleda dobro na Instagramu pa ajde…

#saturdayhustle #bigcitylife #london ❤ #hustle ?? #clearcoffee #coffee #fitness #lifestyle #fitfam

A post shared by Clear Coffee (@clrcff) on

#coffee #gamechanger ??? #progress #desire #hardwork #dedication ?? #clearcoffee #clrcff

A post shared by Clear Coffee (@clrcff) on

TAGOVIclr cff kava prozirna kava wtf

Komentiraj