Klopa & Cuga

Ovo treba znati

Aside Banners

Nevjerojatna umjetnička djela u šalici kave

Piše , Objavljeno

U današnje vrijeme umjetnici koriste gotovo sve oko sebe kako bi se izrazili, a jedno od takvih ‘platna’ može biti i obična šalica kave. Dva Japanca su ovu tehniku dovela do savršenstva.

umjetnost kave

Niti kod nas nije novost ukrašavanje toplog kofeinskog napitka, točnije njegove pjene, kako bi se dobili neki zanimljivi i vizualno lijepi motivi, poput srca ili obrisa lica. No Japanci vole sve dovesti do vrhunca, a takav je i Kazuki Yamamoto. Ovaj Osačanin (stanovnik Osake) ima tek 26 godina, a već ga smatraju jednim od najvećih umjetnika za ukrašavanje kave. Naravno, s priznanjem dolazi i vojska obožavatelja, pogotovo na društvenim mrežama.

Ovako to radi Yamamoto:

umjetnost kave

umjetnost kave

umjetnost kave

umjetnost kave

umjetnost kave

umjetnost kave

Njegov kolega, Kohei Matsuno, poznatiji kao Mattsun, također je iz Osake (izgleda da je to glavni grad za umjetnike koji ukrašavaju kavu), a danas radi u kafiću u Tokiju. Za razliku od Yamamota, koji za teme obično uzima neke crtane i šaljive motive, a voli se igrati i s 3D perspektivom, Matsuno se specijalizirao za portrete, te reprodukcije poznatih svjetskih umjetničkih djela.

Nekoliko Mattsunovih remek djela:
umjetnost kave

umjetnost kave

umjetnost kave

umjetnost kave

umjetnost kave

 

Mattsun ‘u procesu’:

A kako rade sva ta čudesa? Pa vrlo je jednostavno: sve što trebate je dobra, gusta i postojana pjena, te čačkalica i žličica. I da, naravno, ne smijemo zaboraviti talent veličine Mount Everesta, te strpljenje i mirnu ruku neurokirurga. Dovoljno je tri do pet minuta za jednu ovakvu malu umjetninu, koju gost onda uglavnom popije uz razgovor o tome što je čudni djedica jučer obukao. Nepravedno, da, ali to vam je umjetnost!

TAGOVIjapan kava ukrašavanje kave umjetnost

Komentiraj