Klopa & Cuga

dosta epično

Aside Banners

Ogroman roštilj planiran je pored kuće veganke koja je tužila susjede zbog mirisa mesa

Piše , Objavljeno

Ovo je sigurno najbolja vijest na koju smo naišli ovog tjedna iz daleke nam Australije i sigurno jedan od najbizarnijih slučajeva koji su se ikada našli na sudu (naravno, ako ne brojimo Ameriku). Naime, na televiziji se pojavila Australka Cilla Carden, koja je svima objasnila kako su joj susjedi doslovno uništili život

Cilla je veganka koja tvrdi da su joj susjedi “uništili život” roštiljajući meso u vlastitom dvorištu i, u manjoj mjeri, pušenjem, struganjem stolica po betonu i dopuštanjem svojoj djeci da vani igraju košarku. Ali glavni krivac ipak je – roštilj. 

Vice prenosi Cillinu tragičnu ispovijest:

Tamo su stavili roštilj tako da mirišem ribu. Sve što osjetim je miris ribe”, rekla je. “Ne mogu uživati u svom dvorištu, ne mogu izaći van. Carden kaže da je njezini susjedi namjerno pokušavaju uznemiriti prakticirajući te neobične vanjske aktivnosti na otvorenom, a posljednje dvije godine provela je boreći se protiv njih na sudu. Slučaj je otišao sve do Vrhovnog suda koji je odbacio njene žalbe.

Unatoč svojim nastupima na televiziji i brojnim intervjuima, Cilla ipak nije uspjela naići na previše istomišljenika ili podršku javnosti. Ali zato je pažnju dobila na društvenim medijima kada je netko napravio Facebook event pod nazivom “BBQ zajednica za Cillu Carden“, koji ohrabruje zapadne Australce da se pridruže velikom grill-a-thonu ispred njene kuće.

evan-wise-D99y38Na5Xo-unsplash

“Ne dozvolite da Cilla uništi dobru staru Aussie tradiciju, pridružite nam se na zajedničkom roštilju u znak protesta zbog njezinih postupaka i pomozite Cillito get some pork on her fork” ,stoji na stranici događaja. Donesite svoja hot dog peciva, p.s. NO VEGANS.”

Događaj je attendalo više od 4000 ljudi, a zainteresirano je preko 10000 koji na event ostavljaju brojne komentare i potvrđuju svoj dolazak. Bacite jedan veliki odrezak za mene! Svi mi imamo onog jednog usamljenog susjeda koji samo mrzi kvalitetno obiteljsko vrijeme.”

Na event je reagirao i Cillin odvjetnik koji je upozorio sve one koji se namjeravaju odazvati pozivu: “Svaka osoba koja želi doći na imovinu gospođe Carden u subotu, 19. listopada 2019. ili bilo koje drugo vrijeme u vezi s ovim događajem ili stvarima, bit će upućena policiji zbog provale.”

Stranica događaja je nakon toga ažurirana te je naznačeno kako se radi o “mirnom prosvjedu” i da nitko ne bi trebao planirati nositi svoje meso na gospođino imanje. “Umjesto toga, prednja dvorišta susjeda bit će dostupna za uporabu i kamioni s hranom bit će parkirani na prilazima susjednih ulica”, napisao je organizator.

Moramo priznati, s veseljem očekujemo nastavak ove mesno- veganske sage, a Australcima svaka čast na građanskom aktivizmu, imamo što od njih učiti.

 

 

TAGOVIaustralija prosvjed roštilj veganstvo