Klopa & Cuga

pustimo da jedu

Aside Banners

PETA želi da Ninje kornjače jedu vegansku pizzu

Piše , Objavljeno

Leonardo, Raphael, Donatello i Michaelangelo se mogu oprostiti sa rastezljivim sirom na pizzi – a svi znamo da je to vizualni znak broj 1 da je nešto ukusno i da izaziva zazubice svima koji svjedoče tome.

PETA je obznanila kako želi da omiljeno jelo zelenih junaka bude bez mliječnih proizvoda. Nickelodeon, mreža zadužena za proizvodnju i emitiranje popularnog dječjeg showa, je dobio pismo u kojem se traži da u novom rebootu Ninje kornjače budu vegani.

“Svatko tko zaslužuje svoje nunčake zna da se Kornjače hrane pizzom – a to je jedan od razloga zašto se javljam: ako je moguće da njihove pizze i kriške budu veganske jer je suosjećajna prehrana smjer u kojem TMNT fanovi, njihova braća i sestre te roditelji trebaju ići.”

Ova četvorica junaka su već jako dugo u našoj popkulturi i sumnjamo da će uskoro promijeniti svoju prehranu. Uostalom – možda njihova pizza zapravo i dosad bila veganska samo što nemaju baš priliku komunicirati sa svima i reći im kako jedu vegansku pizzu. Uostalom – kako će gledatelji znati da je veganska pizza u pitanju? Naravno, kornjačice će morati naglašavati da je to veganska pizza.

Jasno nam je da mliječna industrija nije baš najdivnija prema onima koji su uopće zaslužni za to što se uopće smatra industrijom, ali animirane serije nisu mjesto za sađenje agendi. Nas kao klinčadiju nije zanimalo što kornjače jedu i nose li balonere od organskog pamuka, jedino nam je bilo važno hoće li se napokon dokopati Sjekača ili ne. Uostalom – djeca ne odlučuju što će jesti i piti, roditelji odlučuju. Ali – PETA je uspjela u dizanju svijesti ovim bizarnim pismom, ni ne vjerujemo da im je stvarno bila misija da se ovaj prijedlog prihvati.

Rise of the Teenage Mutant Ninja Turtles će premijeru doživjeti u rujnu ove godine, vidjet ćemo hoće li producenti uzeti u obzir pismo PETA-e.

TAGOVIninje kornjače peta veganstvo vegetarijanstvo zaštita životinja

Komentiraj