Klopa & Cuga

Za ovo popiti treba imati muda

Aside Banners

Pivo s bikovim testisima, samo za prave muškarčine!

Piše , Objavljeno

Među jubito hitovima prošle se godine našla video-reklama za pivo snimljena kao prvoaprilska šala o novom pivskom okusu – okusu muda vola – a od zajebancije do realizacije očito je mali korak za pivare, a veliki skok za frajere s najvećim mudima.

Pivo s bikovim testisimaSve je počelo sa simpatičnim, ali ne i pretjerano uvjerljivim videom od minutom i pol gdje jedna od poznatijih pivnica Wynkoop predstavlja novi okus piva u kojem je sastojak Rocky Mountain Oyster Stout iliti eufemizam za lokalnu deliciju podno Stjenjaka od prženih testisa muške krave. U originalu, Rocky Mountain Oyster Stout jesu fino pržena jajca koja se fino režu na šnite, nešto kao mesna štruca u području poznatom i po sporadičnim ubilačkim pohodima pomahnitalih adolescenata. No nakon što je sprdačinu pivnice iz Denvera popušila ogromna populacija države i federacije, pivari-šaljivdžije su odlučili svoju šalu pretvoriti u zbilju i u lijek svakog muškarca umiješati mljevena muda, pa hit-kreaciju predstaviti na festivalu Najboljeg američkog piva u Denveru prošlog listopada.

Šala koja je sve pokrenula

Vrag je odnio šalu i crnog je bika ugri’zo za muda, iščupao ih i servirao tisućama mačo-Amera kao novu lokalnu deliciju čiji su okus opisali kao „snažno tamno pivo inozemnog ukusa, pomalo gusto i tamnosmeđe boje. Jednako je punog okusa kao čokoladni sirup Kahlua, kao i espresso, ali s osjetnom razinom alkohola uz mrvicu kiseline umamija.“

Varenje ovog piva podrazumijeva kombinaciju morske soli, jedanaest kilograma volovske muškosti, hmelja sorte Styrian Goldings, preprženog ječma i čak sedam vrsta slada. Naravno, kako priliči američkim gastro-navikama, THE sastojak se ne smije posluživati sirov, nego prethodno mora biti pržen u dubokom ulju prema originalnoj recepturi jela za kojim su ludi svi u državi Colorado, a koje se priprema tako da se u ulje stavljaju debele štruce zalihe volovskih potomaka. Jelo je popularno u Americi, ali i u susjednoj Kanadi gdje se na menijima nalazi pod kodnim imenom „prerijska oštriga“.

Pivnica i pivovara Wynkoop svoju je prvu bačvu s 11 kilograma testisa servirala 8. listopada na spomenutom festivalu gdje su pivopije, pivolozi i pivoznalci poludjeli za novim okusom da od kraja siječnja počinju s distribucijom nove vrste, a prodavat će se isključivo u limenkama i to u paru, kako i priliči dominantnom sastojku.

Dakako, o pjeni nema informacija, što treba prepustiti onima s najvećim mudima da i taj dio otkriju.

TAGOVIpivo testisi Wynkoop

Komentiraj