Klopa & Cuga

UZMI SVE, SAMO PIVO NE.

Banner 300

Za mjesec dana više neće biti piva u Venezueli?

Zvuči kao noćna mora svake osobe kojoj je stalo do malih užitaka u životu kao što je puna krigla hladnog piva u ljetno poslijepodne. Devet tisuća kilometara daleko od nas ova noćna mora postaje stvarnost.

Piše , Objavljeno

beer-349876_640

Spominjali smo kako je Čile dobilo još jedan brand piva i to ni više ni manje nego Duff pivo iz Simpsona. U Venezueli je situacija daleko drukčija. Piva nestaje. Pivovarama u Venezueli ponestaje sastojaka od kojih mogu proizvoditi pivo. Navodno će imati dovoljno za proizvodnju piva sve do kraja kolovoza.

Stroga kontrola novčane jedinice sprječava kupnju dobara kao što su ječam, slad i ostali sastojci potrebni za ovaj nektar bogova. Zemlja je već u dugu velikom 200 milijuna dolara (vezanim samo za proizvodnju piva, vanjski dug Venezuele je oko 90 milijardi dolara). Zbog tog novca je proizvodnja piva uspjela opstati ovoliko dugo. Ako venezuelanske kompanije žele internacionalno voditi posao, moraju od vlastite vlade otkupiti američke dolare prije uvoza dobara, a tečaj je sve samo ne povoljan.

Pivo je osnovni proizvod u sektoru prodaje alkoholnih pića i nedostatak piva bi mogao dovesti do drastičnog pada profita ovog sektora.

Zbog inflacije i skupog procesa uvoza dobara u državu, alkoholna pića se već prodaju po visokim cijenama. Bojimo se uopće saznati kolika će cijena limenke piva biti na crnom tržištu krajem kolovoza.

Venezuela se nalazi u ekonomskoj krizi, ponajviše uzrokovanom padom cijena nafte koja je venezuelanski najveći izvozni proizvod. Osim novca i piva, narod je nezadovoljan pomanjkanjem šampona, toaletnog papira, piletine i govedine u trgovinama.

Ako ste mislili da je nama grozno, barem imamo pivo!

TAGOVIalkohol ekonomija novac piće pivo venezuela

Komentiraj