Klopa & Cuga

počni dan kako treba

Banner 300

Život je kratak, trebaš dodati cugu u jutarnju kavu – evo i koju

Piše , Objavljeno

Jedini recept vrijedan spominjanja za rad od doma je – DODAJ CUGU U JUTARNJU KAVU!

Nakon toga će sve biti opuštenije. A i realno, bolje je piti ranije u danu nego navečer (kako je društveno prihvaćeno) jer alkohol stigne proći kroz organizam, a da ti ne ometa san.

Uostalom – zašto od jutra ne bismo napravili poseban događaj? Još ako izvadiš šejker… Pfff… Nema ti kraja.

Imamo tri savršene opcije za jutarnju kavu (ili kavu u bilo koje doba dana).

Prva opcija uključuje Bailey’s u kavi ili bilo koji Fejkley’s. Ovo je najjednostavnija opcija, nema puno mozganja, okus ovog likera se savršeno spaja s kavom, a k tome ima i savršenu teksturu, bez obzira piješ li kavu s mlijekom ili bez mlijeka.

Druga opcija uključuje klasični irish, ništa od onih gluposti s okusom iz vrećice. Nije Ircima uvijek bilo lako u životu toliko da prihvate na tisuće Hrvata, valjda zato imaju ovaj napitak koji liječi duh i tijelo. Sastojaka je malo. Whiskey i jednu čajnu žlicu šećera (u originalnim receptima smeđi, ali koga briga?) uspeš u kavu te miješaš dok se potpuno ne otopi. Na vrh staviš šlag, pridržavaš ga žlicom da se ne potopi. Iako doma si i ne treba ti biti previše stalo do prezentacije, možeš kako hoćeš.

Treća opcija, možda ne toliko poznata kao prve dvije je: liker od višnje i čokoladni sirup. Ako vjeruješ nama – ova pobjeđuje.

thomas-q-INprSEBbfG4-unsplash

Sve što trebaš je šalica kave, “od oka” mjera likera od višnje (po mogućnosti slađi liker) i žlica čokoladnog sirupa. Kava se super slaže s čokoladom, čokolada ima jači okus, a kava više nema nikakvu gorčinu. Imaš dojam da su ti u životu čokoladom prekrivene višnje, a nije li to nešto što nam sada svima treba? Možeš dodati i šlaga, ali nije potrebno. Ili sladoleda, ali onda već zalazimo u poseban teritorij gdje se miješaju kava, cuga i deserti, a to nije poštena igra prema svim ostalim napitcima svijeta.

Naslovna fotka: Eugene Simonenko / Shutterstock.com

TAGOVIidesh karantena irska kava rad od doma