Klopa & Cuga

S ovim ekspreso svaki dan

Aside Banners

Život je lakši s kavom – i 5 dobrih aparata za kavu

Piše , Objavljeno

Postoje espresso aparati za kavu, postoje aparati za kavu u kapsulama, postoje aparati koji ti i izmelju kavu i skuhaju šalicu, a postoje i komadi plastike koji rade dobru kavu. Koliko keša imaš? Koliko god da imaš, mi imamo izbor za te.

5 najboljihstrojevazanajbolju kavu (1)

Bez obzira piješ li ju sa šećerom ili voliš crnu kavu, naći ćeš sigurno jedan aparat za sebe pa možeš po cijele dane glumiti da si barista i pokušavati nacrtati srce u pjeni.

Gaggia Classic 2015

RI9403_11-RTP-global-001

Gaggia Classic je prisutan na tržištu već desetljećima i vrhunski je espresso stroj po relativno niskoj cijeni. Čak ni neki skuplji aparati ne rade ovako dobar, kremast espresso. Možda nije ogroman i neće impresionirati goste svojom pojavom, ali stane u svaku kuhinju i roka.

Cijena: 239 funti

Bonavita 1900TS

Screenshot_77

Kompaktan stroj za vrhunsku kavu. Nije vrhunski dizajniran, ali ekipa na Lifehackeru se kune u njega, a njima uglavnom vjerujemo – poglavito po pitanju kave jer bez kave nema ni produktivnosti ni hakiranja života. Bonavita koristi proces zvan “predinfuzija” koji “namače” zrnca kave prije kuhanja. Navodno se tako pospješuje konzistentnost okusa. Nakon što si skuhate tih 8 šalica kave, kava ostaje vruća idućih 4 sata ako želite još uvijek topao refill.

Cijena: 160 dolara + dostava

Amazon ne dostavlja u Hrvatsku, ali eBay je uvijek dobro rješenje. Pogotovo ako imate rodbine koja dolazi u posjet pa da uštedite malo keša na shippingu i potrošite ga na finu 100% Arabicu.

Aeropress

Jednostavan pa zato i ne izgleda baš najbolje, ali radi najbolju kavu

Jednostavan pa zato i ne izgleda baš najbolje, ali radi najbolju kavu

Ovaj maleni plastični gadget podsjeća na šprice koje biste mogli pronaći kod Bareta, ali radi fantastičnu kavu. Zaljubljenici i ovisnici o kavi ga obožavaju, poglavito zbog činjenice da je prijenosan i jeftin. Za samo 30 sekundi ćete dobiti šalicu vrhunske kave. Neki mu zamjeraju jer kava nije kremasta s obzirom na to da zrna kave ne bježe iz Aeropressa, ali nama je to špica. Ako hoćemo kremasto, ubacimo malo promućkanog mlijeka (ne promiješanog). Lako se čisti, uz njega dobijete 350 mikrofiltera. Posjedujemo jedan i sretniji smo ljudi zbog toga. Kava nam nije gorka. Jedino nije baš za pokazivati kao pravi espresso aparat.

Cijena: oko 30 eura – BEST BUY.

Nescafe Dolce Gusto Piccolo

kava1

Popularan, malen, uglavnom u jarkim bojama, ali ste onda zaključani u Nescafe sustavu s njihovim kapsulama. 16 komada je oko četrdeset kuna pa vi vidite isplati li vam se to. Kava je fina i brzo je gotova, ali mi više volimo mljevena zrna. Hipsterluk i to.

Cijena: 599 kn

Nespresso Prodigio

Brate, mobitelom radiš kavu

Brate, mobitelom radiš kavu

Iako volimo ta mljevena zrna, moramo priznati da nam se ovaj aparat sviđa. Zašto? Brate, napraviš si šalicu kave s mobitelom. Nespresso ima svoju vlastitu aplikaciju koja, osim kuvanja kahvice na daljinu, pokazuje i kad je spremnik za vodu prazan ili spreman za čišćenje od kamenca. Čim otvoriš oči možeš iz kreveta uključiti Prodigio – ako staviš frišku kapsulu u stroj nakon svake potrošene. Ako ne vjeruješ smartphoneima, Prodigio ima i normalne gumbe.

Cijena: 249$ (299$ ako ga kupujete sa pjenjačem za mlijeko – preporučamo)

I koji biraš?

TAGOVIaparati za kavu barista kava lifestyle starbucks

Komentiraj