Lifestyle

Mi smo dobri, a vi?

Aside Banners

Koliko obično traje prosječni seks? Ovisi, ali u svakom slučaju prekratko!

Piše , Objavljeno

Uz klasično pitanje o veličini penisa, ono o dužini samog spolnog odnosa izaziva vjerojatno najviše kontoverzi. Koliko je dovoljno?!

esksKada govorimo o trajanju seksualnog odnosa, govorimo o nečemu što ovisi o milijun faktora i nema nekakvog određenog pravila. Nekada možeš biti gotovo za pola minute, a nekada teslačenje traje toliko dugo da bi se i tantrički Sting posramio. Naravno, uz tako široku vremensku liniju, jasno je kako za nekakav konkretniji odgovor treba u pomoć pozvati znanost i matematiku, a istraživači sa Sveučilišta u Utrechtu su skužili što i koga pitati. Na uzorku od 500 parova je odrađena studija s ciljem davanja odgovora na pitanje: “Koliko je prosječno vrijeme latencije postizanja intravaginalne ejakulacije?“, a ovo su rezultati.

Pošto ljude jednostavno ne možeš pitati koliko im seks traje jer ili pretjeruju (slučajno ili namjerno, nebitno) ili jednostavno ne prate, ključno je bilo da parovi kroz četiri tjedna prate vrijeme svog odnosa štopericom: kada penis uđe kliknu start, a kada muškarac ejakulira kliknu stop. Pokazalo se to kao najbolji način provedbe istraživanja, a dobiven je uistinu ogroman raspon brojki, od 33 sekunde do 44 minute. Kada se izračunao nekakav prosjek, došlo se do brojke od 5 minuta i 24 sekunde, što nije puno, ali bome niti malo. Vrijeme ne ovisi pretjerano o državi iz koje par dolazi (osim Turske, gdje trajanje dosta iskače iz prosjeka s nekih 3 minute i 47 sekundi), a nema niti nikakve veze radi li se o seksu s kondomom ili bez te je li penis obrezan. Izgleda da je to još jedan od mitova koji su razbijeni, kao i onaj da je seks kod starijih ljudi duži. Štoviše, znatno je kraći! Eh, prljavi starci, pumpaju si brojke kako bi mogli bubati mlađe djevojke…

seks 1

Kada se govori o razlogu tako dugotrajnog seksualnog odnosa, znanost još uvijek nije na čisto s odgovorima. Evolucijski, dugotrajan seks nema smisla i u većini životinjskog seksa je sam proces daleko brži. Netko će reći kako je dugačak zato jer je zabavan i svi uživamo u njemu, ali evoluciju nije baš previše briga za naš užitak. Prevladavajuća je teorija da muškarac prilikom seksa posebnim oblikom svog glavića kupi sav “strani materijal” iz ženskog spolnog organa, time ujedno omogučavajući da se potencijalno tuđe sjeme izbaci iz njenog organizma i svojim plivačima da više šanse za uspjeh. Simulacijom je čak i dokazano da takav model funkcionira, a dodatni je dokaz i lagana bol u penisu koju osjećamo nakon ejakulacije, a ona se javlja kako mi sami ne bi penisom izvukli sjeme iz ženskog spolovila. Evolucijo, koliko si samo šarmantna!

TAGOVIduljina dužina penis seks seksualni odnos trajanje odnosa vagina

Komentiraj