Lifestyle

Dobra ideja, neukusna izvedba

Aside Banners

Žestoko pljuvanje: Kontroverzni restoran s temom osuđenika na smrt ipak nije bio toliko dobra ideja

Piše , Objavljeno

Možda se na papiru činilo kao genijalna ideja, ali restoran s temom osuđenika na smrt nije naišao na nimalo pozitivne kritike potencijalnih gostiju.

restoran 1Otvoriti moderan i originalan restoran uistinu nije lako, pogotovo u jednom od centara svijeta poput Londona, a kada i pokušate isfurati nešto svježe, možete naletjeti na žestoke kritike i negodovanje potencijalnih gostiju. To se dogodilo vlasnicima restorana The Penitentiary (Kaznionica) koji samo što nisu otvorili vrata svog novog lokala u hipsterskom kvartu Hoxton na istoku Londona, kada se na njih spustila sva sila kritika, hejta i poziva na bojkot. S obzirom na temu restorana, nije niti čudno…

Naime, prije samog otvaranja na službenoj se stranici The Penitentiarya pojavila serija fotografija osuđenika na smrt, koji su oko vrata umjesto tabli sa svojim osobnim podacima imali menije i razna jela koja su u ponudi restorana. Među fotkama se jasno vidio i slogan, koji glasi: “Jedite kao da vam je ovo zadnji obrok na Zemlji!” te pitanje upućeno svakom potencijalnom gostu: “Koji bi bio vaš posljednji obrok?

restoran3

Naravno, iako su ovakva pitanja sasvim normalna u nekim intimnijim, prijateljskim krugovima, bazirati cijeli restoran oko toga je uistinu malo neukusno. To su prepoznali i mediji te potencijalni gosti pa je odmah krenulo žestoko pljuvanje po svim društvenim mrežama, a The Penitentiary je uskoro bio prisiljen maknuti sporne fotke sa svoje stranice te su se njegovi vlasnici i službeno ispričali svima koje su uvrijedili. Sada je na njima da preispitaju gdje je sve krenulo po krivom i kako se izvući iz ovako neugodne situacije, a da još uvijek uspiju pokrenuti posao.

Inače, koliko god bizarno ispalo, mora se reći da je cijeli koncept prilično zanimljiv (već postoji nekoliko sličnih restorana na temu zatvora) te bi uz malo suptilniju promidžbu i prebacivanje fokusa od cijele priče sa smaknućima na kraju i moglo biti nešto od ovog projekta. Naime, za 50 funti iliti 500-tinjak kuna zatvorit će vas unutar restorana zajedno s još 80 gostiju (ili kako ih oni zovu, “zatvorenika“) te ćete kroz pet raskošnih sljedova okusiti neke od najpoznatijih, najzanimljivijih i najčešćih posljednjih obroka na svijetu.

restoran2

Inače, ovaj se ritual sa zatvorenicima osuđenima na smrt prakticira još samo u Indiji, Japanu, Maleziji, Tajlandu i naravno SAD-u, a upravo potonji nudi i najviše mogućnosti jer su pojedini zatvorenici tijekom godina imali neke uistinu neobične zahtjeve. Pa eto, ako vam nije morbidno glumiti da jedete svoj posljednji obrok, a ne želite to iskusiti za pravo, The Penitentiary nudi pravo ostvarenje fantazije…

TAGOVIhrana posljednji obrok restoran smrt smrtna kazna zatvor zatvorenici

Komentiraj