Lifestyle

Kraj za sise

Aside Banners

Kraj ere dekoltea: Modni stručnjaci tvrde kako je vrijeme sisa “u izlogu” stvar prošlosti

Dekoltei su dugo godina bili jedno od utočišta svakog muškarca koji uživa u pogledu na ljepote ženskog tijela, ali kao i svemu, i tome je morao doći kraj.

Piše , Objavljeno

Ono što se već dugo vremena prešutno događa u svijetu mode sada je i potvrđeno od svojevrsne Biblije stila, Vogue, koji je u svojem novom izdanju jasno i glasno iznio stav kako je vrijeme dekoltea prošlo. Ti prekrasni planinski masivi s fatalnom dolinom koja se proteže između njih i završava negdje tamo gdje počinje dizajnerska haljina ili uska majčica su godinama izazivali uzdahe žena i muškaraca diljem svijeta, ali kako raste svijest o potrebi fokusiranja na neke druge kvalitete žena i njihovog tijela, tako je i ovaj stilski zahvat postao pomalo nazadan.

U članku naslova Desperetly Seeking Cleavage, stručnjaci Voguea tvrde sljedeće: “Odbacivanje spolnih stereotipa je stavljeno u oštar fokus, a dani kada su žene bile samo slatkiš za oči i kada je njihova seksualnost bila tako napadno prikazana umjesto da bude suptilno dozirana, su za nama.” To nikako ne znači kako niti jedna žena više neće nositi odjeću s dekolteom, ali je u modnoj industriji kao i u medijima primjetan određeni pomak prema nekim drugim tipovima isticanja ženskog tijela, poput leđa i nogu.

dekolte

Dokaz kako su stvari polagano izmakle kontroli su društvene mreže, gdje korisnici na fotke zvijezde s istaknutim dekolteima u 90% slučajeva komentiraju upravo sise, ignorirajući bilo kakvu drugu karakteristiku osobe koja ih “nosi” te ju tako svode na vrlo primitivnu objektivizaciju. Žene su, dakako, mnogo više od para sisa koje dobro nose, a u današnje vrijeme se to jednostavno mora istaknuti, pa makar i na uštrb takve ljepote. Ipak, svi oni koji i dalje vole baciti oko na obline neće ostati potpuno zakinuti, a tranzicijsko razdoblje prilagodbe bi mogli olakšati novi trendovi poput majica i haljina sa istaknutim side-boobom (oni kada se sa strane lagano naziru gole grudi) ili grudnjaka koji podržavaju prirodan izgled istih.

TAGOVIdekolte grudi grudnjak moda objektivizacija sise vogue

Komentiraj