Lifestyle

uživajte

Banner 300

Pet najkreativnijih sportskih fotografa

Piše , Objavljeno

Sportskom fotografijom bavi se čitav niz izuzetno talentiranih individua, čije fotografije, osim čistog prikazivanja sportaša u akciji, često imaju i određenu umjetničku crtu. U teškoj konkurenciji uspjeli smo izabrati pet sportskih fotografa koji su nas se dojmili svojom kreativnošću te prepoznatljivim rukopisom koji uspijevaju ostaviti.

 1. Ray Demski

Ray je rođen u Kanadi, živi u Berlinu, a sam za sebe tvrdi da je ovisnik o akciji koji fokusira svoju umjetnost na pokretu, primarno u formi sporta te plesa. Njegov portfolio prepun je raznolikih oblika sportskih aktivnosti te portreta sportaša, a sve fotografije obiluju nekakvom energijom koja uvlači i promatrača u svijet akcije. Kvragu, posljednja rečenica zvuči kao klišejizirana reklama za neki film.

raydemski.com

 2. Jonathan Lucas

Jonathan je skateboarder koji se s vremenom počeo baviti i fotografijom, živi u Londonu, a voli hvatati brze pokrete svojih kolega, urbanih sportaša. Najimpresivnije su vjerojatno njegove parkour snimke na kojima sportaše koji se bave tom aktivnosti uspjeva uhvatiti u nizu prilično impresivnih situacija. Frajer također na zanimljiv način koristi „sequence“ tehniku, poradi čega možemo vidjeti točan trag kretanja osobe na fotki.

jonathanlucas.com

 3. Tim Korbmacher

Tim je također bio aktivni skejter prije nego što se odlučio fokusirati na rad iza objektiva. Živi u Düsseldorfu, a kao freelance fotograf najčešće hvata snowboardere, BMX/MTB vozače te skateboardere. Pod pojmom „hvata“ mislim da ih fotografira, ne da se trudi odvesti ih na romantičnu večeru. Volimo njegove snowboarding fotke na urbanim lokacijama.

timkorbmacher.com

 4. Tomasz Gudzowaty

Ne, ovaj tip nije na listi samo zbog odličnog prezimena, već zbog vrhunske fotografije ponešto manje konvencionalnih sportova, kao što su: sinkronizirano plivanje, sumo hrvanje, freerunning te urbani golf. Svaki set fotografija u njegovom portfoliu prati monokromatsku shemu, a fokusiran je na disciplinu i trening sporta.

gudzowaty.com

 5. Jaider Lozano

27-godišnji fotograf iz Španjolske fokusira se na surfanje te impozantnost valova, a njegove fotografije imaju zanimljivu umjetničku notu koja ipak ne oduzima fokus od užitka surfera koji je upravo uhvatio golemi val.

jaiderlozano.com

TAGOVIfotografija sport sportska fotografija

Komentiraj