Lifestyle

obećana žemlja

Aside Banners

Križamo se na ovaj oglas za ‘stan’ u Dublinu za 10 tisuća kuna mjesečno – nije baš bajno ni Hrvatima ni Ircima

Piše , Objavljeno

Križamo se na oglas, a i nismo baš neki vjernici!

A mislili ste da je u Hrvatskoj situacija loša s bakinim komodama, madracima s toliko starim grinjama da svaka fura štap i obrisom trupla u kredi za 1500 kuna?

Prilika za zaradu u Irskoj svakako postoji, ali stanovi u Dublinu su postali toliko bezobrazno skupi da čak i lokalci neviđeno bijesne. Daj pogledajte samo naslovnu sliku.

I kakva ti je onda kvaliteta života ako nakon posla (koliko god on dobar ili loš bio) dođeš u nešto ovakvo? Ne možete nam reći da život u ovom nekoga veseli – osim ako se ne nadrobi nečega i tripuje da je u podmornici.

1250 eura za “one bedrooom apartment”? Zapravo je garsonjera. Ne možeš nešto nazvati “bedroom” ako nemaš ni krevet. Kauč je ujedno i krevet.

Ova garsonjera je opisana kao topla i ugodna, prozračna s velikim prozorom kroz koji ulazi prirodno svjetlo. Kaže i da je stanodavac uložio značajan trud kako bi se moglo živjeti u ovom modernom smještaju.

Pa hej… Može se živjeti i u rovovima, ne znači da je super.

Screen-Shot-2018-11-08-at-18.07.39

Kupaonica je drvena kutija koja ima čak i umivaonik. Daj pogledaj to čudo – svojim gostima pruži jedinstveno audio-mirisno iskustvo.

Screen-Shot-2018-11-08-at-18.07.17

U stanu ima čak i sklopiva stolna površina za laptop ili kućno računalo (što je stvarno navedeno u oglasu iako je ta površina zapravo stol iz Ikee za 35 eura). Super je imati kućno računalo, a nemati kuću.

I… Tko će u Irsku?

TAGOVIdublin Hrvatska irska oglas stan

Komentiraj