Lifestyle

Za hoverboard savršene!

Aside Banners

Kultne Nike tenisice iz ‘Povratka u budućnost 2’ moći ćemo nositi već za par mjeseci

Piše , Objavljeno

Jedan od najzanimljivijih geek trenutaka 2015. će biti potraga za svim predmetima i tehnologijama viđenima u Povratku u budućnost 2. Svjetleće samovezujuće Nikeice već sada križamo s popisa!

nikePrije nekoliko smo mjeseci prenijeli vijest o superkul tenisicama koje su gotovo savršena replika onih koje Marty McFly nosi u filmskom megahitu Povratak u budućnost 2, a jedino što im je nedostajalo jest ona prepoznatljiva kvačica i dokaz kako se uistinu radi o Nikeicama. Sve je dakako bilo maksimalno službeno te dozvoljeno od strane Universal Studiosa, ali original je ipak original. S druge strane, Nike nas ovim kultnim modelom draži još od 2011., a sada kada smo napokon stupili u 2015., godinu u kojoj se odvija radnja već spomenute SF-komedije, izgleda kako bi se ovaj san napokon mogao ostvariti!

nike 1

To je potvrdio i Nikeov šef inovacija Tinker Hatfield koji je rekao kako će model Nike Air MAG tržište poharati “negdje tijekom 2015. godine“, a već se sada zna kako će potražnja biti ogromna. Valja napomenuti i kako je ovaj proizvođač tenisica još prije par godina patentirao Power Lace tehnologiju (ili tehnologiju za samovezivanje tenisica viđenu u filmu), a još je 2011. godine na aukciji ponuđeno 1 500 pari kako bi se prikupila sredstva za borbu protiv Parkinsonove bolesti (od koje boluje i zvijezda Povratak u budućnost trilogije, Michael J. Fox). Dakle, tehnologija je razvijena, potražnja postoji, a dizajn je već sada legendaran… tko bi rekao kako će film star 25 godina Nikeu dati toliko publiciteta?!

TAGOVIback to the future 2 budućnost kultne tenisice marty mcfly Nike nikeice povratak u budućnost tenisice

Komentiraj