Lifestyle

Vjerujemo znanosti

Aside Banners

Masturbacija bi IPAK mogla biti evolucijska prednost

Piše , Objavljeno

Iako ovakva znanstvena saznanja neće razuvjeriti one koji masturbaciju smatraju grijehom ili zlom, pomaže nam shvatiti kako iza svake naše akcije vjerojatno postoji neka prirodna osnova.

masturbacija 2

Koliko god mi pokušavali učiniti masturbaciju nečim sasvim normalnim i prirodnim, većina ljudi radnje samozadovoljavanja i dalje smatra prljavim grijehom i lošom zamjenom za pravi seks. Istina, kada odeš onkraj interneta i nađeš neke uistinu bizane klipove, postaje ti jasno kako možda i u tome ima nešto istine, no na kraju dana ipak vjerujemo kako nam je priroda podarila tu sposobnost s razlogom. Na kraju krajeva, ako ćemo kroz evoluciju i biologiju gledati s pragmatične strane, masturbacija jest nepotrebno trošenje resursa i služi samo za obuzdavanje seksualnih poriva, ali postoji li nešto više iza tog zida?

iguana

Skupina znanstvenika koji su proučavali morske iguane kod Galapagosa otkrila je vrlo neobično ponašanje kod nekih od njih, koje bi moglo rasvijetliti neke tajne. Naime, kod ove je vrste pravilo da najjači i najveći mužjak ima svojevrsni harem ženki koje rješava, ali tu i tamo se dogodi da neki nabrijani mladić zaluta u grupu i pokuša oploditi jednu od njih. Ako ga alfa ulovi u seksu s njegovom malićkom, odmah će ga napasti i vrlo vjerojatno ubiti, tako da su se ti uljezi dosjetili boljeg načina. Prije nego zaskoče ženku, oni lagano trljaju svoje trbuhe i znate već što o kamenje kako bi se “pripremili”, a onda kada je pravi trenutak samo dotrče do svoje odabranice, stave ga unutra, u par sekundi obave posao i pobjegnu kao da se ništa nije dogodilo! Jesu li se i naši preci koristili istim trikovima teško je reći, ali svakako ima logike. Bilo kako bilo, mi ovo uzimamo kao valjani argument, pogotovo u situacijama kada je njen muž otišao na kratko do ureda i nema baš previše vremena…

TAGOVIevolucija iguana masturbacija prednost samozadovoljavanje seks

Komentiraj