Lifestyle

A jel kuha kavu?

Aside Banners

Mercedes-Benz fantastičnim konceptom postavlja nove standarde samovoznih automobila

Piše , Objavljeno

Mnoge su se automobilske i IT kompanije okušale u svojim varijantama samovoznih automobila, ali čekao se dolazak stvarno velikih igrača. Dame i gospodo, Mercedes-Benz!

Mercedes-Benz F015 Mogu se svi ti Googleovi, Fordovi i Volkswageni igrati svojim konceptima samovoznih automobila koliko god žele, ali zna se tko je veliki meštar ove zabave. Čekali smo dvije godine od prve najave i četiri godine od početka razvoja, a Mercedes-Benz F 015, samovozni koncept s dezignacijom Luxury in Motion je sada napokon pred nama (virtualno, naravno… nismo mi te sreće) i moramo reći kako je apsolutno zapanjujući! Kako i ne bi bio kada su na njemu radili najbolji dizajneri, inženjeri, stručnjaci za samovozje (da, i to postoji) i futuristi koje novac može kupiti, a rezultat je koncept koji uistinu pomiče granice.

mercedes 2Dizajniran poput srebrnog metka, ovaj će uistinu ogroman automobil (međuosovinski razmak od 3,6 metra) učiniti sve u njegovoj moći da bude najudobnije vozilo kojim ste se ikada vozili. Za razliku do klasičnih automobila F 015 ima četiri potpuno odvojena rotirajuća sjedala koje možete okrenuti tako da oni naprijed gledaju prema onima otraga, što znači kako postoji i opcija da časkate k’o da ste na kavici dok vas automobil samostalno vozi do odredišta (možda ova limuzinska fora zvuči očito, ali nitko ju do sada nije uspio isfurati na ovakav način). A što ako baš želite voziti? Nema problema, samo okrenete vozačko sjedalo prema komandnoj ploči što uzrokuje automatsko izvlačenje i aktivaciju svih bitnih elemenata (volan, papučice, mjenjač), a na isti ga način i deaktivirate.

Mercedes-Benz F 015 – promo:

U Mercedes-Benzu su iznimno zadovoljni naprednom tehnologijom koja se brine za sigurnost putnika, a kažu kako nema šanse da se s njihovim samovoznim automobilom dogodi nekakva nesreća, čak i ako njime upravlja čovjek. Cijela je unutrašnjost pak prekrivena touchscreenovima, od kontrolne ploče pa sve do retro salonskih vrata automobila, a nije niti potrebno spominjati kako njima upravljate svim mogućim elementima F 015 koji vam padnu na pamet. Točnije, to biste činili da je ovo vozilo na prodaju i da imate para da ga kupite, ali morati ćemo pričekati još barem 10-ak godina dok se ovakve zvjerke ne pojave i na našim cestama. Ajde, strpiti ćemo se!

TAGOVI. samovozni automobil autonomni automobil budućnost driverless f 015 koncept mercedes-benz

Komentiraj