Lifestyle

Prrrrr...

Aside Banners

Mercedesov novi AMG GT je nabrijana sportska zvjerka koja kida asfalt i mami poglede

Piše , Objavljeno

Malo tko je sumnjao da nasljednik Mercedesove SLS AMG sportske jurilice neće biti zvjerka, ali ovoliko moćnu ljepoticu bome nismo očekivali.

mercedes 1Četiri je godine predvodnik nabrijanih sportaša za Mercedes-Benz bio SLS AMG, a nakon što je na proljeće ove godine iz tvornice izašao posljednji pripadnik njegove vrste, SLS AMG GT Final Edition, oči zaljubljenika u automobile bile su uprte u mogućeg nasljednika i sve vijesti vezane uz njegov razvoj, dizajn i karakteristike. Sada je napokon poznato da se radi o AMG GT seriji, koja ne samo da je dostigla svog prethodnika, nego ga je u mnogočemu i prestigla.

mercedes 2 mercedes 3 mercedes 4

Prije svega, AMG GT izgleda bolesno dobro,nabrijano i agresivno, ali ne pretjerano nakinđureno i “plastično”, zadržavajući klasu stoljetnog njemačkog proizvođača automobila. Koliko je za sada poznato, doći će u dvije verzije: klasičnoj GT i nešto jačoj GT S varijanti. GT će tako imati četvero-litreni V8 twin-turbo motor i ukupno 456 konjskih snaga, okretnim momentom od 600 Nm i 3,9 sekunde do stotke, dok će GT S imati isti motor, ali će moći proizvesti ukupno 503 konjske snage uz okretni moment od 620 Nm i 3,7 sekunde do stotke. Nije velika razlika, ali čovjeka veseli. Inače, obje će verzije “poletjeti” uz maksimalnu brzinu od 320 km/h, za što ćete se ipak morati malo poigrati podešavanjem svakih pa i najsitnijih detalja vašeg vozila.

mercedes 5 mercedes 6

Unutrašnjost ovog dvosjeda podsjeća na kokpit vojnog zrakoplova, s nizom gumba i prekidača kojima vozač mijenja konfiguraciju vozila, a od velike će pomoći biti i infotainment sustav Comand te sada već klasični dodaci, poput prilagodbenog kočenja, asistencije pri sudaru i senzora za parkiranje.

Mercedes-Benz AMG GT – promo video:

Za sada se još uvijek ne zna koliko bi ova pila mogla koštati, ali po svjetskim će se sajmovima početi navažati već na proljeće iduće godine. Znači, ako sada počnemo štedjeti, možda bismo tamo negdje 2047. godine mogli razmisliti o kupnji ove mačkice…

TAGOVIamg GT auto jurilica mercedes-benz nabrijano sls amg sportski automobil

Komentiraj