Lifestyle

Kartonski pimp

Aside Banners

Misteriozni umjetnik i ultimativni car kartonima pimpa automobile stranaca

Piše , Objavljeno

Prije 15-ak godina je ludo popularno bilo pimpanje i nabrijavanje automobila, a sada se to uglavnom smatra seljačijom. Osim ako nije od kartona, jer u tom slučaju… epski!

max

Noću se ulicama Amsterdama događaju svakojake, uglavnom lakim i teškim drogama ili kojom čašicom previše inducirane budalaštine, ali čak i njegovi stanovnici, navikli na to da žive u jednom od najluđih gradova na svijetu, ostaju zaprepašteni kada ujutro ugledaju svoje limene ljubimce ukrašene kartonskim spojlerima, pragovima i ispusima. Uglavnom se radi o najobičnijim i najbezkarakternijim automobilima koje možete vidjeti po ulicama (stari Peugeoti, Volkswageni i Opeli) koji na ovaj način dobivaju svojevrsnu dušu. Iza svega stoji samo jedan čovjek, konceptualni umjetnik i ultimativni car Max Siedentopf, a evo neki od njegovih najboljih radova.

max 5 max 3 max 2 max 9 max 8 max 7

On se sam noću šulja po ulicama grada i gerilskom brzinom i preciznošću pimpa automobile stranaca, a za nizozemski je Vice objasnio svoje razloge: “Individualnost, izraz vlastite ličnosti i status su ovih dana važniji nego ikada. Ali iz nekog razloga vidite kako se neke obične stvari poput automobila personaliziraju sve manje i manje, iako bi to mogla biti neobičan, ali izvrsan oblik izraza samoga sebe. Mislio sam da ljudima činim uslugu tako da im dajem njihov poseban superautomobil.” Umjetnost, zajebancija ili nešto treće, nije niti bitno, jer ovo što Max radi je apsolutna genijalnost!

TAGOVIamsterdam auto automobil max siedentopf Nizozemska pimp superautomobil umjetnost uređenje

Komentiraj