Dizajn

Aside Banners

Mozartov „posljednji dvorac“ s 50 soba i tamnicom, ide na prodaju! Pogledajte što sve dolazi s luksuznim dvorcem

Piše , Objavljeno

Izvor: Canva/YouTubescreenshot/@ConciergeAuctions

Ovo prostrano imanje je simfonija prostora, a uskoro će se naći na tržištu. U podnožju austrijskog skijaškog grada Semmeringa, povijesni dvorac služio je kao posljednji dom pokojnog skladatelja velikog Wolfganga Amadeusa Mozarta, a uskoro će se naći na aukciji.

Izgrađen 1130. godine, približno 900 godina staro prebivalište ima ukupno 50 soba raspoređenih na svojih 26.909 četvornih stopa, koje su smještene na 3,7 hektara zemlje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @conciergeauctions

Dvorac je doživio djelomičan redizajn u 15. i 17. stoljeću, a tijekom godina ugostio je poznate ličnosti kao što su Napoleon Bonaparte, papa Pio VI., princeza Isabella von Bourbon-Parma i car Franz Stephan von Lothringen, prenosi nam Top 10 Real Estate Deals. Prethodno mu je vrijednost procijenjena za 13,127 milijuna dolara.

Nazvan Schloss Stuppach, dvorac je “jedan je od rijetkih u Donjoj Austriji koji je još uvijek u privatnom vlasništvu”, prema popisu Sotheby’s International Realty, koji će prihvaćati ponude za adresu počevši od 1. prosinca.

Četverokatna rezidencija može se pohvaliti nizom pogodnosti koje su poznate modernim kupcima, uključujući kino, knjižnicu i „veliki prostor za zabavu“, kao i jedinstvene ponude stare škole, poput kapelice i tamnice. Naravno, može se pohvaliti i značajnim dijelom glazbene povijesti Mozart je u Schloss Stuppach 1792. dovršio svoj slavni „Requiem“, koji se danas smatra jednim od najvrjednijih na svijetu.

 

TAGOVIaustrija dvorac na prodaju Mozart Mozartov dvorac na prodaju Mozartov Posljednji dvorac Schloss Stuppach Semmering Wolfgang Amadeus Mozart