Lifestyle

o jednakosti

Banner 300

Muška emancipacija: Zašto bi muškarci trebali piškiti sjedećki

Piše , Objavljeno

Ako si ti jedan od rijetkih muškaraca koji piški sjedećki – svaka ti čast. To je i obzirno od tebe (prema svima koji koriste isti wc), ali prije svega hrabro budući da još uvijek većina njih na ovo gleda kao na kastraciju i odricanje vlastite muškosti.

Iz nekog razloga muškarci su pretjerano defanzivni u vezi pišanja sjedećki te rade neobično veliku stvar oko jedne tako banalne stvari. Kao da je način na koji piške jedino što ih još uvijek razlikuje od žena, jedino što žene ne mogu jednako uspješno, pa se toga grčevito drže. U alfa-muškoj koncepciji muškosti, čovjek koji piški i sjedi je slaba karika koja ugrožava ostatak čopora. Pravi muškarci trebaju pišati na nogama! Uskličnik! Zar ne?

via GIPHY

Oni koji još uvijek čitate (znam da vas ima) razmislite o sljedećem: Što ako biste pokušali piškiti… sjedeći? Zašto ne biste napravili ovaj mali eksperiment na mjesec dana, eto, čisto da vidite kako je na drugoj strani. Možda vam se i svidi. Kao i neke druge stvari. Wink wink.

Zašto bi trebao piškiti sjedećki

Osim ako se ne nalaziš u javnom wc-u gdje postoji pisoar, uriniranje u sjedećem položaju ima daleko više prednosti.

Za početak- manje je neuredno (nema prskanja okolo) i manje bučno. Ako misliš reći kako ti znaš ciljati i nikada ne radiš nered- nemoj. Radiš. Ukoliko stojiš, mokraćni mlaz je mnogo dulji nego kad sjediš, a malene kapljice tvog urina završavaju po svuda oko školjke, vidio ih ti ili ne.

via GIPHY

Koliko si puta nakon uriniranja uzeo krpu i išao čistiti oko školjke? Naravno da nisi. Ukoliko to ne radiš nakon svakog mokrenja, možda je najbolje da prestaneš biti odvratan i sjedneš na tu školjku?

Drugi benefiti uključuju konačno okončavanje rasprave sa ženskim osobama s kojima dijeliš životni prostor oko spuštanja i dizanja daske. Život postane jednostavniji.

Jedini argument za pišanje “s nogu” može biti taj da je cijela stvar malčice brža, iako, vrijeme koje si “uštedio” je zanemarivo.

Kad se podvuče crta i sagledaju svi argumenti za jedan ili drugi način, pišanje stojećki jednostavno nema nikakve konkretne prednosti. Glavni razlog zbog kojeg muškarci vjerojatno toliko ustraju u stajanju (unatoč očiglednoj činjenici da toaletne školjke nisu predviđene za ovakvo korištenje) je jednostavan-  zato što žene piške sjedećki.

Umjesto da se osjećaju ugodno u vlastitoj koži i čine razumnu stvar, mnogi muškarci definiraju sebe isključivo radeći “mušku” stvar u svakom trenutku – čak i kada u njoj ne uživaju, dok odbijaju stvari koje se smatraju ženskastim.

Dear boys,

Biti pravi muškarac ne znači raditi “muške stvari”. Biti pravi muškarac znači slobodnom voljom odrediti u čemu uživaš, to prihvatiti i prakticirati bez bojazni da nećeš biti dovoljno alfa.

Nosi ružičasto! Naruči taj Bloody Mary! Piški sjedećki!

A ako ti treba malo poticaja, pročitaj ispovijesti pravih alfa muškaraca koji se ne libe uživati u “ženskim” stvarima. Žene su se borile godinama za jednakost, ne mislite li da je sad red na vama?

via GIPHY

Komentiraj