Lifestyle

samo usko

Aside Banners

Muškarac si i vježbaš? Evo zašto trebaš početi nositi tajice, prestani se opirati

Piše , Objavljeno

Ne, više nije vrijeme da se u teretani pojavljuješ u bijeloj pamučnoj majici i kratkim hlačicama koje je tvoj otac nosio na jutarnjem trčanju prilikom služenja vojnog roka u Sremskim Karlovcima.

Počni nositi tajice. Bit ćeš nam zahvalan.
Živimo u 21. stoljeću, smiješ nositi tajice. Neki ih zovu kompresijske hlače ili hlačice, ali mi nemamo potrebu sakrivati da nosimo TAJICE.

Potpuno drukčije ćeš se osjećati u vlastitoj koži s još jednom kožom – jer upravo je takav osjećaj nošenja ovog ozloglašenog odjevnog predmeta. On nije modni detalj, ima svoju funkciju.

Napravljene su od rastezljivog materijala, prilagođavaju se obliku tvog tijela i kompresiraju ti stražnjicu i bedra. Kvalitetne tajice poboljšavaju izvedbu i pridonose sprječavanju ozljeda. To se ne odnosi na krpice po 7 dolara s AliExpressa, naučili smo na teži način.

Smanjuju umor mišića, a mogu pomoći i prilikom istegnuća. Ne očekuj čuda, ali čak i mali plus je i dalje plus.

Ako se odlučiš na duže tajice (compression leggings, a ne shorts), nećeš morati gledati svoje blijede listove u milijun zrcala, a čak ih i štitiš ako npr. šipkom stružeš po potkoljenicama dok deadliftaš, ti mrcino ti.

Priča se i o boljoj prokrvljenosti mišića, povećanoj snazi, a neki se čak usude reći i da pomažu pri skokovima. Eeee da smo znali, nosili bismo ih još u srednjoj školi i zakucavali bismo s linije slobodnih bacanja.

 

O udobnosti da ne pričamo – obične gaće nam nisu prijatelji u teretani ili pri trčanju, tajice proizvode manje trenja od običnih gaća i hlačica, a ne miču se prilikom bavljenja tjelesnom aktivnosti što je svakako pozitivna stvar. Ostaju na mjestu. A drže ti i dragulje na mjestu. Ne moramo previše o tom jer i nama je neugodno pričati o tvojim draguljima i preponama, ali samo da znaš. Ako trčiš na otvorenom, bolje štite od hladnoće nego neka vrećasta trenirka s tavana.

Možda i najpozitivnija stvar je, bar nama, da ćeš se osjećati kao superjunak i imaš odjevni predmet koji povezuješ isključivo s vježbanjem. Možeš ih isfurati, vjeruj nam.

Ako Steph Curry i LeBron James mogu furati tajice, možeš i ti. Samo se pobrini da preko njih nosih “normalne” kratke hlače (ipak nisi LeBron). Nikog ne zanima napredak tvojih gluteusa.

TAGOVIfitness fitness oprema tajice teretana zdravlje