Lifestyle

prekidi

Aside Banners

Muškarci dijele trenutak kada su shvatili da njihova cura nije “ta” – suosjećamo

Piše , Objavljeno

Postoji nekoliko odlučujućih trenutaka u svakoj ljubavnoj vezi. Neki od njih učvršćuju odnos, kao što je realizacija da voliš drugu osobu ili da je ona ta s kojom želiš provesti život. No, postoje i oni drugi trenuci kada shvatiš upravo suprotno. Kada gledaš u osobu s kojom si mjesecima, možda i godinama, a imaš osjećaj kao da ju vidiš po prvi puta, i više se ne možeš sjetiti ni zašto si se zaljubio na prvom mjestu. Obično se takva realizacija dogodi u jednom, sasvim beznačajnom trenutku, iz potpune sitnice. Možda si te sitnice do jučer smatrao slatkim i neodoljivim, no danas su nešto što te može u sekundi izbaciti iz takta.

U ovom trenutku ti je jasno da više ne voliš svoju partnericu, ali si preveliki slabić da joj jednostavno kažeš – “hej, ne volim te više. U meni nema ništa, unutra sam mrtav.” Naravno, ne želiš joj to reći jer nisi psihopat i brineš se za njene osjećaje. U toj situaciji ne znaš što bi pa kreneš raditi sve kako bi ona tebe ostavila i kako bi iz čitave priče izašao “čistih ruku”.

Stand up komičar Daniel Sloss ovu situaciju dovodi do krajnosti i na svoj crn način pita publiku: “Jeste li ikada toliko željeli izaći iz veze, a niste znali kako da ste na sekundu pomislili – ne bi li bilo lakše za svih da druga strana jednostavno…umre? Makar nitko ne bi bio povrijeđen. Emocionalno.Je li vam ikada zvonio mobitel, vidjeli ste da vas zove “bolja” polovica i javili ste se samo zato što se nadate da je s druge strane netko tko će vam reći kako je upravo doživjela strašnu nesreću?”

Naravno da nisi, pa nisi govno kao Sloss! Šalu na stranu, svi mi želimo sve najbolje osobi koju više ne volimo, samo što joj to najbolje želimo negdje drugdje, što dalje od nas.

Ja sam shvatila da apsolutno više ne volim osobu s kojom sam u petogodišnjoj vezi onda kada mi se usudila napraviti jednu groznu stvar za rođendan. Bila sam loše volje i nije mi se nigdje dalo, a on je inzistirao da idemo u moj najdraži restoran na večeru. Kako ne bih slušala prigovaranja, pristala sam. Kada smo došli u restoran dočekalo me mojih 10-ak prijatelja na večeri koju je on organizirao kao iznenađenje za rođendan. Grozno, jel’ da? Umjesto da budem sretna, ja sam bila ljuta na njega jer “ne volim iznenađenja”. Iako je bilo sasvim jasno da je gotovo, s prekidom sam čekala još pola godine jer sam bila preveliki slabić (čitaj govno) priznati kako stoje stvari. Nemojte biti ja, i nemojte biti Sloss.

Kada osjetite da vam se gadi kako vaša polovica srče juhu, učinite svima uslugu i ostavite je momentalno. Ljubav je izašla iz prostorije. Slijedi nekoliko priča, što ispovijesti prijatelja, što stranaca s Reddita o trenutku kada su znali da “ona nije ta” ili da “to više nije to”.

via GIPHY

Žvakala je glasno.

Počeo me užasno nervirati zvuk koji proizvodi kada jede. To glasno žvakanje. Ježio bih se svaki put kada bi zajedno ručali. Jednom sam je iziritiran pitao – dobro, što te mora čut čitava zgrada dok jedeš? Ona me zbunjeno pogledala i rekla kako jede kao i svaki put i koji mi je k****. Shvatio sam da je u pravu i da se ništa nije promijenilo. Osim mojih osjećaja.

Shvatio sam da nisam lud za njom.

“Bili smo u vezi 6 mjeseci kada smo išli smo na vjenčanje gdje sam trebao upoznati sve njene stare prijatelje. Stvarno divni ljudi. Jedna od njih govorila je o tome kakva je super osoba moja cura i koliko su sretni što su joj prijatelji. Očekivana reakcija u ovoj situaciji bila bi moje entuzijastično slaganje. No, ja sam samo pomislio: “Da, dobra je.” Iako mi se iskreno sviđala, shvatio sam da nisam lud za njom. Naravno, nisam to rekao, i ponašao sam se mnogo entuzijastičnije od toga, ali to je bio trenutak kada sam shvatio da ovo neće biti duga, ozbiljna veza.”

Bježao sam od nje u krevetu.

“Kada bi išli spavat, dao bih se što više uz rub kreveta i pravio da spavam kako me ne bi slučajno pitala da je spoonam.”

Tata mi je morao objasniti očito.

Jedan dan mi je tata samo rekao “Znam da si odrasla osoba. Ne želim ti govoriti kako da živiš svoj život. Ali mislim da je ova djevojka manipulatorica i k tome bezumno ljubomorna.” Prva reakcija mi je bila da sam se naljutio i rekao da mi se ne miješa u moje odluke. Nekoliko sati kasnije sjedio sam kod kuće i počeo razmišljati o primjerima koje je moj otac iznio. I imao sam trenutak kao u “Uobičajenim osumnjičenima” kad detektiv ima trenutak realizacije. Sjedio sam tamo i mislio si “ma pas ti….u pravu je!”

Svi znamo jednom kada ljubav umre ili kada osjetimo da to ipak nije to što smo prvotno mislili. Jedino što možemo u tom trenutku je biti iskreni. I prema sebi i prema glasnoj žvakalici.

TAGOVIprekidi veze