Lifestyle

Još jedan adut u rukavu

Aside Banners

Muškarci s psima su mnogo privlačniji ženama

Piše , Objavljeno

O tome se govorilo već godinama, ali tek su sada provedena istraživanja o tome koliko su kućni ljubimci uistinu bitni prilikom potrage za partnerom ili partnericom.

tip 1Davnih su 80-ih i 90-ih godina prošlog stoljeća svi mislili kako su bebe i mala djeca najveći mogući mamac za žene, a iako sumnjamo kako je tome uistinu tako, jedan se drugi mit ipak pokazao točnijim. Naime, postoji opće prihvaćeno vjerovanje kako su muškarci s psima (ili bilo kojim drugim kućnim ljubimcima) mnogo privlačniji ženama, a ono je sada i potvrđeno zahvaljujući istraživanju Sveučilišta u Nevadi, provedenom na ukupno 1 210 ispitanika od kojih je 61% bilo ženskog roda.

Rezultati su pokazali kako su žene u dvostruko više slučajeva od muškaraca priznale kako su sklonije odlasku na spoj ili održavanju veze s nekim tko ima kućnog ljubimca, prvenstveno psa. Također, dvostruko više njih je priznalo kako će o svom potencijalnom partneru uvelike prosuditi na osnovu njegova odnosa sa svojim kućnim ljubimcem, što znači kako žene na ovaj segment obraćaju mnogo više pozornosti nego muškarci, koji na životinje ne gledaju kao na nešto bitno za njihovu vezu. Ženama je pak taj odnos sličan odnosu prema djeci, a posjedovanje kućnog ljubimca ili briga o njemu sugeriraju kako je muškarac odgovoran i obziran, što je s evolucijskog stajališta iznimno bitno.

tip 2

Ipak, ove rezultate valja uzeti s određenom dozom opreza, jer se odnose samo na građane SAD-a te su podaci prikupljeni putem online ankete, što nikada nije pretjerano vjerodostojna metoda. Zdrav nam razum i logika s druge strane sugeriraju kako zgodan tip koji se igra s nekakvim veselim psićem svakako ima više aduta kod ljepšeg spola, pa smo nekako skloni vjerovati kako rezultati ipak imaju uporište u stvarnosti. Eto, ako vam na ide kod ljepšeg spola, postoji uistinu neobično rješenje, ali nikako ne treba zaboraviti kako kućni ljubimci zahtijevaju ogromnu brigu i predstavljaju odgovornost koja se ne smije zanemariti!

TAGOVIistraživanje kućni ljubimci mamac muškarac pas privlačno psi žena

Komentiraj