Lifestyle

Posao iz snova

Aside Banners

Na Novom Zelandu se nudi posao s plaćom od 150 tisuća kuna mjesečno, ali nitko ga ne želi!

Piše , Objavljeno

Da nam netko ponudi 150 tisuća kuna plaće u Čadu, odmah bismo otišli, a kamoli ne na divni Novi Zeland. U čemu je onda problem?!

kenny 1Rijetko se kada dogodi da ti netko ponudi godišnju plaću od 190 tisuća funti (dođe na otprilike 150 tisuća kuna mjesečno), pola svojeg biznisa, tri mjeseca godišnjeg i neradne vikende/noćne i to u raju kakav je Novi Zeland, a gotovo je nemoguće da takva pozicija ostane slobodna duže od 24 minute. Ipak, doktor Alan Kenny iz novozelandskog gradića Tokoroa već mjesecima ne može naći nekoga tko bi mu bio partner, a jednog dana i naslijedio njegovu privatnu liječničku ordinaciju. Čak i uz takve uvjete, koje većina nas ne može dobiti niti u snovima, a kamoli u stvarnosti, nitko ne želi taj posao, a i oni koji se jave na oglas, brzo odustanu.

kenny

U čemu je dovraga problem?! Što u tom kraju živi Smaug? Jel su ljudi tamo kanibali? Jel svaki dan umjesto kiše padaju žileti? Ne, stvar je u tome da doktor Kenny ima preko 6 000 pacijenata, a to je jednostavno previše za dvoje, a kamoli jednog doktora. On svoj posao voli, ali sve mu ga je teže obavljati sam i želi nekoga da mu pomogne, ali izgleda da ova današnja mlađarija nije od nekog pritiska i posla. Još jedna mana je što njegov posao svakim danom raste (što bi inače bila prednost, jer to znači i više love, ali očigledno su na Novom Zelandu neke stvari malo drugačije), pa je i to jedan od faktora koji odvlači potencijalne kandidate. Ili doktor Kenny jednostavno ima nekakvu Mengele praksu kojoj nitko ne želi niti blizu. Nego, lako mi nabavimo kakvu diplomu “preko granice”, ali jel se može naučiti biti doktor preko nekog polusatnog internet kursa? Ionako je sve ili prehlada ili rak, tako da koliko teško stvarno može biti?!

TAGOVIdoktor godišnji odmor novi zeland plaća posao posao iz snova praksa

Komentiraj