Lifestyle

Dobro jutro, divni svijete!

Aside Banners

Najbolja vijest godine: Čokolada za doručak je ne samo zdrava, nego i pomaže u mršavljenju!

Znamo da postoje oprečne studije o tome je li čokolada dobra ili loša, ali kada najnovije istraživanje tvrdi kako ju treba jesti za doručak, mi vjerujemo samo i jedino tome!

Piše , Objavljeno

Kada se govori o hrani i piću, može se reći kako nema nikakvog konsenzusa oko bilo koje namirnice, barem što se tiče toga koliko je njezina konzumacija zdrava ili štetna. To se posebno odnosi na one rizične skupine poput alkohola, kave i maslaca, a jedan od najvećih kamena spoticanja je svakako i čokolada. Neki tvrde da je zdrava, neki da će te ubiti… kome vjerovati? Nekoliko novijih studija sveučilišta diljem svijeta (Tel Aviv, Maine-Syracuse) tako potvrđuju kako je čokolada u nekim racionalnim količinama itekako zdrava, a novi dokazi pokazuju kako ju je pogotovo korisno konzumirati za vrijeme doručka!

Naime, studija Sveučilišta u Tel Avivu je tako pokazala kako malo čokolade za doručak pomaže gubljenju kilograma jer je metabolizam tada najoptimalniji te tijelo može sagorijevati te nakupljene kalorije tijekom cijelog dana. Također, čoksa za doručak u kombinaciji s malo proteina i ugljikohidrata uvelike eliminira potrebu organizma za slatkim tijekom dana te se na uzorku od 193 pretile osobe pokazalo kako su oni koji su koristili takvu metodu ne samo smršavili, nego su i nastavili mršavjeti nakon prestanka studije!

čokolada

Osim što očigledno čini čuda za kilažu (svakako treba probati ovu metodu), par komadića čokolade ujutro poboljšava kognitivne sposobnosti, memoriju i koncentraciju, ali i u tome, kao i u slučaju mršavljenja, postoji malena caka. Naime, kada govorimo o djelotvornim učincima čokolade, treba reći kako se tu radi o tamnoj čokoladi, a nikako o onoj šećerom napucanoj kemiji koja se nudi po dućanima. Dakle, smazati onaj ogromni čokoladni muffin punjen čokoladom i preliven čokoladnim preljevom nije isto kao zagristi par kockica gorke tamne čokolade, tako da je to ipak maleno razočaranje. Ipak, čokolada je čokolada, a mi ćemo ovaj put uzeti sve što nam se nudi!

TAGOVIčokolada čokoladna torta doručak hrana mršavljenje zdravlje zdravo

Komentiraj