Klopa & Cuga

Kud koji pivoljupci moji

Aside Banners

Najbolje svjetske destinacije za sve pivopije

Piše , Objavljeno

Ako je isprobavanje lokalnih piva tvoja zamisao idealnog putovanja, za tebe smo sastavili ultimativnu listu najboljih svjetskih destinacija.

Prag, Češka

Prag, grad najvećih svjetskih pivopija, must do i see je destinacija svakog štovatelja pive. Gotovo prije tisuću godina lokalni samostani započeli su proizvodnju piva, a sredinom 1800-ih, Prag je postao središte nacionalne pivne industrije. Danas je dom 28 pivovara i pivnica s nekim od najboljih svjetskih pilsnera. Uz ove važne činjenice, isto tako radi se o jednome od ljepših europskih gradova s brojnim zanimljivostima koji vrijedi posjetiti.

Munchen, Njemačka

mamurluk

Dom Oktoberfesta, broj jedan svjetskog pivskog događaja koji se održava svake godine krajem rujna i početkom listopada. Munchen je i tijekom ostatka godine jedna od najboljih svjetskih destinacija. Nikako nemojte propustiti posjetiti i opustiti se u jednom od brojnih pivskih vrtova koje Munchen nudi i isprobati neke od najboljih bavarskih piva.
Na Oktoberfestu možete kušati najpopularnije pive iz šest lokalnih pivovara: Augustiner, Hacker Pschorr, Hofbräu, Löwenbräu, Paulaner i Spaten.

Dublin, Irska

temple-bar-2344400_1920

Dovoljno je reći da je najveća turistička atrakcija Dublina, kao i cijele Irske upravo jedna pivovara. Pivovaru Guinness svake godine posjeti više od devet milijuna ljudi, a radi se o vjerojatno najpoznatijoj svjetskoj pivovari koja proizvodi najprodavaniji stout na svijetu. Pivovara ima i bar gdje možete okusiti eksperimentalne nove pive koje ne možete probati nigdje drugdje u svijetu. Posebno ludo u Dublinu je, naravno na dan Sv.Patricka, nacionalnog blagdana prilikom kojeg pivo teče u potocima po irskim ulicama.

Bruxelles, Belgija

Ako postoji jedna stvar po kojoj je Belgija poznata, to je da proizvodi neka od najboljih svjetskih piva. Da ima dugu tradiciju proizvodnje piva, vidljivo je i po broju pivovara koje su rasprostranjene diljem te zemlje. Belgija ima više od 160 pivovara i proizvodi sedmi najveći volumen piva u Europi. Za zemlju s manje od 11 milijuna stanovnika ovo je impresivno.

Buenos Aires, Argentina

Ako ste se iznenadili ovim izborom i pomislili nije li Argentina poznata po svojim vinima, u pravu ste. Ali njen glavni grad, Buenos Aires, meka je pivovara i pivnica. Cervezu artesanal možete naći posvuda, a nova se pivnica otvara svaki tjedan. Tri najbolje mikro pivovare su Antares, Cossab i Buller pivovara.

Melbourne, Australia

Tijekom posljednjih nekoliko godina, pokret zanatskih piva potpuno je preuzeo Melbourne zahvaljujući pregršt mladih proizvođača piva širom grada. S više od 1.000 posto povećanja broja lokalnih pivovara, pivska scena u Melbourneu i okolnim područjima učinila je grad jednim od najvećih australskih pivskih destinacija. Štoviše, jedna od tri zanatskih piva u Australiji sada dolazi iz Melbournea.

Osaka, Japan

Fenomen craft piva postaje sve popularniji u Japanu, a barovi za posluživanje domaćih i uvoznih piva niču na svakom uglu. Japanski grad Osaka je u potpunosti prihvatio taj trend. Pivovara Ohshita sisters’je daleko jedna od najinovativnijih i nagrađivanih pivovara u zemlji gdje moraš probati neku njihovu kombinaciju piva i vina naziva Minoh Cabernet. Za razliku od mnogih drugih pivovara koje igraju na sigurno kopiranjem svjetskih stilova, Minoh stalno eksperimentira s novim okusima.

e641664bb6259c4c375601defc68843c_640x640

TAGOVIbrisel dublin minhen pivnice pivo pivovare

Komentiraj