Lifestyle

Nije za svačiji želudac

Aside Banners

Najbolji restoran na svijetu ima novi meni s najluđim jelima koja ste ikada vidjeli

Piše , Objavljeno

Mislite da su špek-fileki i krvavice nešto neobično i kulinarski neviđeno? Pogledajte samo što nam novoga nudi ekipa iz Nome i sve će vam biti kristalno jasno!

nomaO ekskluzivnom i ekstravagantnom restoranu Noma u danskom Kopenhagenu smo pisali prije nekoliko mjeseci i to s posebnim fokusom na njihov unikatni meni kakav definitivno ne možete naći nigdje drugdje na svijetu. Od živih škampi na ledu preko latica cvijeća pa sve do krafni sa skakavcima, kuhari se u ovom, po mnogima najboljem restoranu na svijetu, trude kombinirati naizgled nespojive i nejestive sastojke u nešto što će uistinu zaintrigirati svakog pravog kulinara.

Sada se pak Noma nakratko preselila iz Kopenhagena u Tokio i to u prostore Mandarin Orientala, gdje će od 9. siječnja do 14. veljače nuditi još jedan poseban meni za koji su se koristile isključivo lokalne namirnice. Iako određena jela u meniju mogu varirati ovisno o tome što se taj dan nudi (ili ne nudi) na tržnicama, cijena je fiksna i iznosi 550 dolara (nešto više od 3 tisuće kuna), a uz neobičnu klopu dobijete i vino koje joj najbolje odgovara. Pa, pogledajmo što su ti luđaci smislili ovaj put!

Pita od morskog ježincanoma 8Pita od školjaka noma 7 Škamp s mravima i školjkamanoma 6Jakobove kapice noma 5Sipa “soba” s juhicom od ruže noma 4 Listići od jetre ribe fratranoma 3Različiti citrusi s Okinawa ljutim papričicama noma 2Zelene jagode sa sirom noma 1 Pasta od slatke cep gljive prekrivena čokoladomnoma 19 Slatki krumpir sporo kuhan u sirovom šećerunoma 18 Desert od slatke riže i sakeanoma 17 Pečena repa u zelenom umakunoma 16Divlja patka premazana s raži i sojom, sporo pečena na plamenu noma 15 Gomoljasto povrćenoma 14Fermentirani listovi crnog češnjaka noma 13Sirova lignja noma 12Bundeva prekrivena kelpom i slanim cvjetovima trešnje noma 11Tofu s narezanim lješnjacima noma 10Ohlađeni krastavac i zelene jagode, sake i cvjetovi bosiljka noma 9

TAGOVIdanski restoran ekskluzivni restoran ekstravagantno hrana jelo kuhar kulinarstvo najbolji restoran na svijetu noma restoran

Komentiraj