Lifestyle

sve

Aside Banners

Najčešće loše navike koje ljudi njeguju – koliko ih prakticiraš?

Piše , Objavljeno

Svako od nas velikom dozom pažnje i ljubavi njeguje određene navike od kojih su neke, iako zabavne, prilično štetne i loše utječu ili na našu produktivnost, financijsko stanje ili najgore – na naše zdravlje.

Bilo da se radi o spavanju do kasno ili čestom cuganju, ove navike u principu razvijamo vrlo rano, najčešće u našim srednjoškolskim i fakultetskim danima. Odrasla osoba koja i dalje njeguje ovakvo, za sebe štetno ponašanje, uglavnom će se smatrati nezrelom i djetinjastom.

Koje od ovih štetnih navika (još uvijek) njeguješ?

1.Pušenje

 o marihuani

Bez daljnjeg, najgora i najbesmislenija navika u kojoj netko može uživati. I to kaže pušač s 15 -godišnjom karijerom. Upravo iz razloga što svaki pušač u njoj toliko uživa, zato se ove izuzetno opasne i nezdrave navike teško i riješiti: jer to u principu ne želiš. Pušači si često relativiziraju stvari na način : “od nečega se ionako mora umrijeti” ili “znam lika koji je umro od raka pluća, a u životu nije zapalio cigaretu,” i time si daju opravdanje za nastavak pušenja. Pušači su, u principu, vrlo glupi ljudi. Ne dajte im da donose odluke ni od kakve važnosti.

2. Česta opijanja

alkohol

Ako si i nakon faksa nastavio cugati jednakim intezitetom, neovisno o tome je li radni dan ili vikend, vrlo brzo ćeš imati poprilične probleme, koji će, za razliku od pušenja, još brže imati negativne posljedice na tvoj život. Uzmimo u obzir da si zaposlena osoba, iako, Hrvat si i u 3 popodne čitaš ovaj članak tako da je i to long stretch, ali za potrebe ove hipotetske situacije – zaposlena si osoba. Koliko dugo misliš da ćeš moći funkcionirati na poslu ako srijedom dolaziš u smrdljivoj košulji s podočnjacima do poda i svakih sat vremena moraš u zahod? Odgovor je: ne dugo. Saberi se i počni cugat vikendom, i to ne svakim. Sad si odrasla osoba što znači da moraš naći dosadnije oblike zabave.

3. Junk food

fast food 1

Ako ti je vijest da McDonald’s uvodi dostavu bila jedna od sretnijih vijesti u ovoj godini – prijatelju, imaš problem. Prvi se vjerojatno tiče tvog fizičkog izgleda, drugi zdravlja, a treći je taj što nemaš curu. Ok, malo pretjerujemo (uopće ne), ali ako uglavnom jedeš hamburgere i pizze, to je popriličan problem. Dobro, jesi li ikada gledao “Super Size Me”? Je l’ se u to želiš pretvorit? A ako imaš prirodno brz metabolizam i jedeš junk i sa 35 godina za doručak, ručak i večer, imamo ti za poručit dvije stvari. Prva – jebi se, druga – nastavi, prijatelju! Od nečega se ionako mora umrijet, ne?

4. Grizeš nokte

02-nail-wikiw

Koliko imaš godina? 12? Ova navika nije posebno loša za zdravlje, niti za tvoj novčanik, u principu, ona je samo odvratna. Ne znam što drugo da ti kažemo osim – molim te pogledaj fotografiju iznad ako već ne vidiš svoje nokte i prestani biti odvratan.

5. Overbinganje

netflix streaming

Još jedna u nizu loših navika za koju smo i sami krivi. Znamo da je Netflix super, znamo da ima i previše dobrih serija i filmova koje se čini da nikad nećemo stići sve pogledati, ali to ne znači da život trebamo provesti ispred ekrana. Ok, ni tvoj ni moj život sigurno nisu zanimljiviji od života bilo kojeg lika iz serije, ali teško da će i biti dok god sjedimo i gledamo nekog drugog kako radi svoj posao – glumi. Ustani se, prošeći, upoznaj curu, zaljubi se, budi ostavljen, vrati se kući i plači 14 dana – živi!

TAGOVIloše navike zdrav život