Klopa & Cuga

Mmmmmm!!!

Aside Banners

Najekskluzivnija mesnica na svijetu je raj za mesoljupce!

Piše , Objavljeno

U mesnici Victor Churchill nećete naći krv i iznutrice na pultu, nego najfinije, brižno pripremljene komade mesa, koji čekaju neko sretno nepce. Naravno, za pravu cijenu.

mesnica

Dužni smo upozoriti sve naše drage vegetarijance i vegane, koji su nekim čudom (ili iz čiste znatiželje) kliknuli na ovaj članak, da mogu očekivati mnoštvo prikaza prvoklasne, svježe/procesirane i prekrasno prošarane mesine. Ostatku čitateljstva poručujemo isto, uz napomenu da pripreme maramice ili krpe, jer vjerojatnost nekontroliranog slinjenja je gotovo sigurna.

Na meniju je danas mesnica Victor Churchill, mjesto iz snova za sve one koji znaju cijeniti kvalitetno meso i mesne proizvode. Smještena je u sydneyskom predgrađu Woollahra, a slovi kao jedna od najljepših prodavaonica na svijetu (i to u konkurenciji u koju ulaze i modni brandovi i razna mondena mjesta, kojima mi obični smrtnici ne smijemo niti prismrditi). A kako i ne bi, kada je pravo dizajnersko čudo, s drvenom konstrukcijom i modernim kuhinjskim elementima, kožom i skupocjenim metalom, talijanskim pločicama i custom made hlađenim vitrinama i zamrzivačima.

mesnica

Naravno, sav taj dekor i ekstravaganca (procjenjuje se da je uređenje koštalo oko 2 milijuna dolara) u službi su proizvoda, a to je meso ne vrhunske, nego onosvjetovne kvalitete. Uglavnom potječe od australskih uzgajivača i proizvođača, ali uvijek se nađe mjesta i za specijalitete iz drugih krajeva svijeta. Takav skupocjeni materijal zahtjeva i znalačko rukovanje, tako da ćete teško naići na nekog zamrljanog brku s prstom u nosu i čikom u zubima, koji hrđavom sikiricom trančira odojka. U obzir dolaze samo majstori-mesari, koji se o mesu brinu više nego neki ljudi za vlastitu djecu.

mesnica

I dekor i ljudstvo, a bome i meso, debelo su iznad prosječne kvalitete, a takve su i cijene. Istina, nisu toliko napuhane kao one u japanskim voćarnama, ali za kilu optimalno osušenog sirloin odreska morati ćete izdvojiti pristojnih 190 dolara (oko 1000 kuna), a dva fillet mignona ili nekoliko janjećih rebarca koštati će vas kojih 60 dolara (oko 350 kuna). Dakle, nije nešto od čega bismo pali u nesvijest, ali definitivno treba vrlo dobro razmislili o jednoj takvoj kupnji (koju uvijek možete naknadno pokvariti lošom pripremom).

mesnica

Prije nego vas pustimo da uživate u mmmm slikama, valja napomenuti da Victor Churchill posluje od davne 1876. godine, a do sada je promijenio četiri vlasnika. Naziv duguje kombinciji imena i prezime dvoje vlasnika: prvoga koji se prezivao Churchill i sadašnjega, koji se zove Victor. Victor se pak preziva Puharich, nadaleko je poznati majstor-mesar i najveći australski distributer kvalitetnog mesa, te pogađate, Hrvat, koji je davnih dana krenuo ‘down under’, u potragu za srećom. I bome ju je pronašao…

mesnica mesnica mesnica mesnica mesnica mesnica mesnica

TAGOVIaustralija dućan ekskluzivno hrana krave mesnica meso prodavaonica

Komentiraj