Lifestyle

Tako se da putovati

Aside Banners

Najskuplje putovanje oko svijeta košta 14 milijuna dolara i luksuz je kakav se može samo sanjati

Sve veći broj milijunaša i milijardera na ovoj planeti mora nekako potrošiti svoju lovu, a ovakvo putovanje je svakako jedan od načina za to!

Piše , Objavljeno

I dok se mi obični smrtnici moramo mučiti po autima i autobusima, loviti vlakove ili se gurati po zrakoplovima, oni najbogatiji u putovanjima mogu uživati na mnogo ugodniji način. Tvrtka DreamMaker, koja se bavi luksuznim putovanjima, tako će u svojoj ponudi od kolovoza 2017. godine imati avanturu oko svijeta u 20 dana kroz 20 velikih svjetskih gradova za jednog posebno bogatog sretnika i njegovih (ili njezinih) 49 prijatelja koji su spremni za tako nešto izdvojiti 14 milijuna dolara iliti nešto više od 90 milijuna kuna. E to se zove epsko putovanje.

putovanje 4

Pošto put oko svijeta zahtijeva dosta vremena provedenog stvarno putujući, bitno je da je prijevozno sredstvo za to prikladno. Onaj tko plaća će tako nebom letjeti u posebnom luksuznom privatnom Boeingu 747, dok će ostatak njegove svite putovati u nešto manje luksuznom, ali i dalje ekstravagantnom Boeing Business Jetu. Pošto će putnici 12% vremena kroz tih 20 dana provesti u zraku, ovaj aspekt mora funkcionirati savršeno, pa je tako omjer osoblja i putnika 1:1 – dakle, svaki putnik ima jednu osobu koja se brine o njegovim potrebama. Tu su dakako privatni kuhari, vrhunski sommelieri te yoga instruktori koji putnicima pomažu da se maksimalno opuste i odmore tijekom leta posebno osmišljenim programom koji kombinira hipnoterapju, Reiki, ajurvedsku medicinu i akupunkturu.

putovanje 3 putovanje 2

Svaki od putnika će dobiti poseban metalni štapić i svojevrsni suvenir s globusom na vrhu, na kojem se nalazi ukupno 20 bijeliih dijamanata koji predstavljaju svaku od 20 posjećenih lokacija, uz jedan posebni plavi dijamant koji podsjeća na “jedrenje” plavim nebom. Što će se pak raditi na tlu, nije još poznato, ali zna se kako će putnici posjetiti lokacije poput Koh Samuija, Siem Reapa, Kathmandua, Agre, Firence, Siene, Cannesa, Moulineta, Londona, Barcelone, Ibize, Marbelle, Marrakecha, Havane, Knoxvillea, Konea i El Nidoa, a putovanje završava u Manilli. Da ne bi sve bilo čista dekadencija, tijekom putovanja će se održati niz dobrotvornih evenata poput poker turnira s profesionalnim igračem za nagradu od 500 tisuća dolara (sve odlazi u dobrotvorne svrhe), a dio love će se proslijediti i za 2 500 bicikala za djecu u Kambodži, gradnju sustava vodoopskrbe za 50 000 djece na Filipinima i opremanje bolnica koje se brinu o 50 000 teško bolesne djece u Velikoj Britaniji. Ajde, lijepo je čuti da se i bogati brinu o takvim stvarima, makar ih na to “natjerali”.

TAGOVIbogataši dobrotvorne svrhe dreammaker luksuz putovanje putovanje oko svijeta

Komentiraj